Avioane de cercetare americane au efectuat zboruri specifice deasupra apelor neutre ale Mării Negre  

0

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 22.01.2021, deasupra apelor neutre ale Mării Negre s-au aflat două avioane de cercetare americane, de tip RC-135V și P-8A. Acestea au îndeplinit misiuni ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea frontierelor Federației Ruse.

1

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135V Rivet Joint, cu numărul de înregistrare 63-9792 și indicativul radio KARAN36, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava a ieșit în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.600, cu o viteză de circa 748 de kilometri pe oră. Avionul american a zburat la sud-vest de Ținutul Kransodar, precum și la sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea.

2

Același avion de cercetare radioelectronică a efectuat misiuni similare deasupra apelor neutre ale Mării Negre pe 17, 21, 23, 28 și 29 decembrie. Anterior, o altă aeronavă americană de tip RC-135V, de la aceeași bază aeriană, cu numărul de înregistrare 62-4125, a zburat în proximitatea frontierelor rusești pe 07, 10, 11, 14 și 15 decembrie.

Avionul de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aeronava, cu numărul de înregistrare P8-NOREG, a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 4.570 de metri, cu o viteză de circa 566 de kilometri pe oră. Avionul a mai zburat deasupra Mării Negre și pe 10 și 29 decembrie.

3

Trebuie remarcat faptul că, în ziua anterioară, pe 21 ianuarie, în Regiunea Mării Negre s-a aflat și o dronă de cercetare strategică RQ-4B-40 Global Hawk, cu numărul de înregistrare 11-2049 și indicativul radio FORTE10. Aceasta a efectuat un zbor complex deasupra apelor neutre ale Mării Negre și în spațiile aeriene ale Gerogiei și Ucrainei.

5

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s