Rusia a început producerea altor trei prototipuri ale dronei grele de atac de tip Okhotnik  

foto

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 12.02.2021, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că Întreprinderea de aviație Chkalov din Novosibirsk construiește încă trei prototipuri ale dronei grele de atac S-70 Okhotnik.

“Întreprinderea de aviație din Novosibirsk a început construirea a încă trei protoripuri ale dronei S-70, respectiv al doilea, al treilea și al patrulea. Potrivit planurilor curente, acestea se vor alătura testelor de zbor în perioada 2022-2023”, a menționat sursa.

Din declarațiile făcute de aceasta nu a rezultat nivelul actual de asamblare al fiecărui prototip, dar a reieșit că în proiectul celui de-al doilea prototip au fost făcute o serie de modificări, în baza experienței obținute cu primul prototip, a cărui testare a început în luna august 2019.

“Îmbunătățirile se vor referi, în special, la echipamentele radioelectronice de la bord, precum și la elementele structurale ale cadrului aerian”, a spus interlocutorul agenției. Acesta a adăugat că prototipurile cu numerele trei și patru vor corespunde, de fapt, versiunii de producție a dronei Okhotnik.

După cum a anunțat anterior o altă sursă a agenției din cadrul Complexului Militar Industrial, dronele din producția de serie vor fi dotate cu motoare AL-41F, fără camere de forțaj. Motoarele vor fi încadrate în dimensiunile fuselajului și, în consecință, dronele vor primi o duză plată standard, pentru a reduce și mai mult amprenta termică și radar a acestora.

Interlocutorul agenției RIA Novosti a mai remarcat faptul că grona grea S-70 va deveni un vehicul aerian multirol, cu capacitatea de a distruge toate tipurile de obiective atât aeriene, cât și terestre. În conceptul de întrebuințare în luptă a dronei Okhotnik, accentul se pune pe reducerea expunerii pe toate distanțele, pe o rază lungă de zbor, pe utilizarea armelor de mare precizie cu rază lungă de acțiune și pe un nivel ridicat de intelectualizare a aeronavei.

Drona S-70 Okhotnik a fost dezvoltată de Biroul de Proiectare Sukhoi, care face parte din Corporația Întrunită Constuctoare de Avioane a socității de stat Rostec, și este realizată pe principiul designului aerodinamic al aripii zburătoare. Potrivit surselor deschise, lungimea dronei este de 14 metri, anvergura aripilor este de 19 metri, iar greutatea la decolare este de 20 de tone. Viteza maximă de zbor subsonică a dronei Okhotnik este de până la 1.000 de kilometri pe oră. Dispozitivul a fost realizat cu folosirea de materiale care reduc amprenta radar.

După cum a anunțat Ministerul rus al Apărării, primul zbor al dronei Okhotnik a avut loc pe 03 august 2019. Potrivit surselor RIA Novosti, primul prototip al acesteia a început deja să întrebuințeze armamentul în timpul testelor. În special, dispozitivul a efectuat zboruri cu simulatoare funcționale de rachete aer-aer, și a bombardat o țintă terestră din poligonul Ashuluk.

Directorul Corporației Întrunite Constuctoare de Avioane, Yuri Slyusar, a declarat, în luna august 2020, că livrările către Forțele Aerospatiale a dronelor Okhotnik din producția de serie vor începe în anul 2024.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s