Rusia va continua reforma Trupelor de Desant Aerian prin înființarea de companii de drone și război electronic  

foto

În cadrul unui interviu acordat cotidianului Krasnaya Zvezda și publicat în ediția din 19.02.2021, locțiitorul comandantului Trupelor de Desant Aerian din Federația Rusă, general maior Anatoli Kontsevoy, a declarat că posibilitățile de cercetare și foc ale marilor unități vor fi crescute prin înființarea de subunități de drone și de război electronic.

“În scopul întăririi componentei de luptă a Trupelor de Desant Aerian, în anul 2021, vor fi formate companii de război electronic, precum și companii și plutoane de drone. Acest lucru va contribui la întărirea potențialului de luptă al trupelor”, a precizat Kontsevoy.

Potrivit declarațiilor sale, “îmbunătățirea capacităților de cercetare și foc ale marilor unități continuă prin optimizarea structurii forțelor și mijloacelor de recunoaștere și distrugere și finalizarea formării de subunități de drone și război electronic”.

Generalul a menționat, de asemenea, că, în cursul anului 2020, a fost finalizat experimentul de formare a marilor unități “de tip nou”, care “a confirmat eficiența întrebuințării marilor unități de desant-asalt pe elicoptere”.

“După cum s-a demonstrat în practică, datorită mobilității ridicate, acestea sunt capabile să îndeplinească misiuni extrem de manevrabile, într-un spațiu mare, și să desfășoare acțiuni în diverse condiții fizice și geografice. În continuare, în toate brigăzile și regimentele de desant-asalt vor fi formate batalioane de desant-asalt de tip nou”, a spus Kontsevoy.

Locțiitorul comandantului Trupelor de Desant Aerian a precizat și faptul că un rol important în îmbunătățirea calității trupelor îl joacă și dezvoltarea și perfecționarea armelor și a echipamentelor militare și speciale din dotarea acestora.

“În conformitate cu Concepția de dezvoltare a armamentelor și tehnicii Trupelor de Desant Aerian, este planificată crearea și introducerea în înzestrare a echipamentelor unificate, pe șasiuri blindate unice, șenilate și pe roți. Astfel, componenta de desant aerian va fi echipată cu tehnică șenilată, care poate fi desantată prin parașutare, pe baza șasiului mașinii de luptă a desantului BMD-4M și transportorului blindat BTR-MDM. Componenta de desant-asalt va fi dotată cu mașina de luptă a desantului, cu automobile blindate Taifun-VDV și alte mijloace speciale de transport”, a menționat generalul.

Vorbind despre sistemele automatizate de conducere ale Trupelor de Desant Aerian, Kontsevoy a spus că, în prezent, acestea sunt incluse într-un sistem de conducere mixt, staționar și mobil, bazat pe mijloace de conducere și comunicații de tip Polet-K și Andromeda-D.

“Nivelul de automatizare al punctelor mobile de conducere, care include complexe moderne de comunicații și sisteme automatizate de conducere, a atins punctul maxim. Astfel, toate punctele de comandă, de la Comandamentul  Trupelor de Desant Aerian și până la nivel battalion inclusiv, sunt dotate cu complexe ale sistemului automatizat de conducere Andromeda-D”, a declarat Kontsevoy.

“În conformitate cu Concepția de dezvoltare a sistemelor de conducere ale Forțelor Armate ale Federației Ruse, în cadrul Trupelor de Desant Aerian sunt continuate lucrările de dezvoltare a unui complex de bază de mijloace automatizate de conducere și de comunicații pe tehnică blindată șenilată și tehnică protejată pe roți. Introducerea acestora în dotare va permite asigurarea cooperării informaționale și tehnice între subsistemele automatizate de conducere ale Trupelor de Desant Aerian și sistemele automatizate de conducere de la toate genurile de arme din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse”, a precizat generalul.

Potrivit declarațiilor sale, în scopul optimizării structurilor unităților și subunităților de asigurare, este planificată creșterea posibilităților asigurării tehnico-materiale, prin reformarea subunităților de reparații. “Acest lucru va permite asigurarea acțiunilor grupărilor de trupe, care au fost constituite pe baza marilor unități ale Trupelor de Desant Aerian, pe o anumită direcție”, a concluzionat Kontsevoy. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, în compunerea Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse se află: două divizii de desant-asalt (7 Novorossiysk și 76 Pskov), două divizii de desant aerian (98 Ivanovo și 106 Tula), patru brigăzi de desant-asalt (11 Sosnovy Bor, 31 Ulyanovsk, 56 Kamyshin și 83 Ussuriysk), o brigadă cu destinație specială (45 Kubinka), o brigadă de conducere (38 Medvezhie Ozera), un batalion de reparații și construcții (150 Orekhovo-Zuevo), un centru de instrucție (242 Omsk) și Institutul Militar Superior din Ryazan.

În perspectivă, planurile de reformă a Trupelor de Desant Aerian mai prevăd înființarea unei a cincea divizii de desant, formarea unei brigăzi de artilerie și constituirea unor noi structuri de apărare antiaeriană, apărare antirachetă și de elicoptere. Implementarea acestor măsuri va necesita implicit și creșterea efectivelor de la 45.000 la 60.000 de militari. În același timp, în anul 2021, este planificată și finalizarea procesului de profesionalizare integrală a efectivelor.

Pe lângă înființarea celei de-a cincea divizii de desant, va fi modificată și structura diviziilor actuale, care vor trece de la organizarea pe două regimente la cea pe trei regimente.  

În ultimii ani, în cadrul Trupelor de Desant Aerian au fost făcute o serie de modificări structurale, care, între altele, au inclus reorganizarea regimentelor cu destinație specială și de conducere în brigăzii, formarea de batalioane de tancuri și de batalioane de cercetare la nivelul diviziilor și brigăzilor de desant aerian și de desant-asalt.

Surse: redstar.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s