În cadrul Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră, a început executarea unui exercițiu tactic de zbor  

2

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 25.02.2021, în cadrul Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), a început executarea unui exercițiu tactic de zbor al escadrilelor de aviație aparținând regimentului de aviație de asalt și regimentului de aviație mixtă.

Pe timpul exercițiului, echipajele avioanelor de luptă vor executa bombardamente și lansări de rachete nedirijate asupra unor ținte amplasate într-un poligon de pregătire pentru luptă.

De asemenea, echipajele avioanelor și elicopterelor vor desfășura antrenamente de scoatere a forțelor de sub atacul adversarului convențional și de redislocare a acestora pe aerodromuri de rezervă, vor îndeplini misiuni de căutare și escortare a submarinelor și vor asigura debarcarea desantului aerian tactic pe o porțiune de litoral neamenajat.

La exercițiu participă avioane de vânătoare multirol Su-30SM, bombardiere de front Su-24M, avioane Be-12 și An-26, precum și elicoptere Mi-8 și Ka-27 din compunerea Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Aviația navală a FRMN include două regimente de aviație, respectiv Regimentul 43 Aviație de Asalt – Saki și Regimentul 318 Aviație Mixtă – Kacha.

În compunerea regimentului de la Saki se află două escadrile de aviație, dotate cu 12 avioane de vânătoare Su-30SM și 12 avioane de bombardament Su-24M și de cercetare Su-24MR.

Regimentul de la Kacha dispune de trei escadrile de aviație, dotate cu avioane Be-12 și An-26, elicoptere Mi-8 și Ka-27, precum și cu drone Forpost.

Probabil, în timpul exercițiului tactic de zbor, avioanele și elicopterele vor schimba între ele aerodromurile de dislocare, în urma simulării unor atacuri ale adversarului convențional.

Ulterior, acestea vor decola și vor îndeplini misiuni de pregătire pentru luptă în poligoane terestre și maritime.

Exercițiul Aviației navale a FRMN se desfășoară pe fondul intrării în Marea Neagră a Grupării navale de luptă contra minelor (SNMCMG2) din cadrul NATO și a începerii exercițiului Poseidon-21, organizat de Forțele Navale Române. Este posibil ca, în zilele următoare, în cadrul FRMN să fie desfășurate și alte activități de instrucție, în contrapartidă la acțiunile forțelor NATO din regiune.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s