Bombardiere rusești cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 au executat un exercițiu tactic de zbor  

11

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 26.02.2021, la baza regimentului de aviație din Regiunea Kaluga, s-a desfășurat un exercițiu tactic de zbor, cu participarea unei escadrile de avioane Tu-22M3.

Pe parcursul exercițiului, echipajele Aviației cu rază lungă de acțiune au îndeplinit misiuni de redislocare a tehnicii de aviație pe un aerodrom operativ, au executat zboruri de instrucție la altitudini mici și medii, au desfășurat serviciul de luptă în aer, au întrebuințat mijloacele de distrugere aeriană împotriva țintelor terestre și au depășit apărarea antiaeriană a adversarului convențional.

În etapa finală a exercițiului, echipajele au asigurat aterizarea avioanelor și ieșirea echipajelor de pe un aerodrom infectat.

“Activitățile de acest tip se desfășoară în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă. Între altele, au fost evaluate măsurile tactice și de luptă luate de escadrila de aviație, în ordinea de bătaie, la anunțarea alarmei. Personalul tehnic și ingineresc a pregătit tehnica de aviație și mijloacele de distrugere. Echipajele aeronavelor au executat lansări de rachete asupra țintelor indicate. Misiunile au fost îndeplinite. Toate echipajele au efectuat aterizările pe aerodromul de dislocare fără probleme”, a declarat comandantul regimentului de aviație al Aviației cu rază lungă de acțiune, colonel Vadim Beloslyudtsev. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul tactic de zbor a fost executat în cadrul Regimentului 52 Aviație de Bombardament – Shaikovka (Regiunea Kaluga) aparținând Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels (Regiunea Saratov) a Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Regimentul asigură, între altele, și desfășurarea misiunilor de patrulare cu bombardiere Tu-22M3 deasupra apelor neutre ale Mării Negre. Este posibil ca, în următoarele două săptămâni, bombardiere din cadrul regimentului să efectueze zboruri deasupra Mării Negre, în contextul prezenței în regiune a Grupării navale de luptă contra minelor (SNMCMG2) din cadrul NATO. Ultima misiune de acest tip a fost executată pe 10 februarie, în momentul ieșirii din Marea Neagră a distrugătoarelor americane Donald Cook și Porter.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s