Rusia a reacționat la interceptarea aeronavelor Su-30 de către avioanele de vânătoare spaniole dislocate în România  

foto

Recent, avioane de vânătoare spaniole de tip Eurofighter Typhoon, aflate de la 01 februarie la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din România, au fost ridicate în aer pentru interceptarea a două avioane rusești Su-30, care zburau deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

Comandantul patrulei de avioane de vânătoare, colonel Jose Enrique Hernandez, a precizat faptul că avioanele rusești zburau cu transponderele de la bord oprite și nu au intrat în legătură cu dispecerii de aviație.

În opinia pilotului rus, Yuri Sytnik, membru al organizației Ofițerii Rusiei, reprezentanții NATO exagerează în ceea ce privește prezența avioanelor de vânătoare rusești de tip Su-30 în partea de sud a Mării Negre. Potrivit acestuia, în acest caz, a fost vorba despre un antrenament standard de zbor al piloților ruși.

“Piloții noștri din Crimeea zboară, iar ei îi interceptează, în timp ce ei zboară și noi îi interceptăm. Este vorba despre o evoluție normală a situației”, a precizat Sytnik în cadrul unui interviu acordat pentru Politnavigator.

Potrivit declarațiilor sale, transponderele avioanelor au fost oprite pentru a reduce vizibilitatea aeronavelor și pentru a evalua timpul de reacție al radarelor NATO și capacitatea de luptă a unităților alianței.

Aceeași opinie a fost împărtășită și de un alt expert militar rus, căpitan rang I Serghei Gorbaciov. După cum a precizat acesta, avioanele de vânătoare rusești de tip Su-30 au zburat în spațiul aerian internațional și, în acest caz, nu se poate vorbi despre “interceptare”. “A fost vorba despre o patrulare normală, într-un raion concret”, a menționat expertul.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s