Mijloace americane de cercetare aeriană au zburat în proximitatea frontierelor rusești din Regiunea Mării Negre  

00

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 16.03.2021, mijloace americane de cercetare aeriană au îndeplinit misiuni de tip ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea frontierelor rusești din Regiunea Mării Negre.

Deasupra apelor neutre ale Mării Negre și în spațiile aeriene ale Georgiei și Ucrainei s-au aflat un avion de cercetare radioelectronică RC-135V și o dronă de cercetare strategică RQ-4B.

0

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135V Rivet Joint, cu numărul de bord 63-9792 și indicativul radio KIMMY27, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay din Insula Creta. Aeronava a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.755 de metri, cu o viteză de circa 824 de kilometri pe oră. Aceasta a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei.

1

Avionul a efectuat mai multe treceri la sud-vest și sud-est de Peninsula Crimeea, la sud de Strâmtoarea Kerci și la sud-vest de Ținutul Krasnodar.

2

Drona de cercetare strategică RQ-4B-40 Global Hawk, cu numărul de înregistrare 04-2021 și indicativul radio FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 16.155 de metri, cu o viteză de circa 685 de kilometri pe oră.

4

Aparatul de zbor fără pilot a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Ulterior, acesta a zburat la sud-vest și sud-est de Peninsula Crimeea, la sud de Strâmtoarea Kerci și la sud-vest de Ținutul Krasnodar, după care a intrat în spațiul aerian al Georgiei. Traiectul de zbor al dronei pe teritoriul georgian arată că aceasta a vizat atât trupele ruse din Abhazia și Osetia de Sud, precum și cele din Nagorno-Karabah.

5

Probabil drona va continua să zboare în Marea Neagră și în spațiul aerian al Ucrainei, unde va efectua mai multe treceri de-a lungul liniei de demarcație din Donbas.

Zborurile mijloacelor de cercetare americane are loc pe fondul prezenței în Marea Neagră a unor nave din cadrul Grupării Navale Permanente 2 a NATO (SNMG2). Astfel, în apele teritoriale ale Georgiei se află fregatele Cristobal Colon din Spania, Regina Maria din România, Kemalreis din Turcia și Smeli din Bulgaria.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s