Dronele rusești Okhotnik și avioanele de vânătoare Su-57 vor coopera în cadrul concepției de “război centrat pe rețea”

foto

Serviciul de presă al Corporației Întrunite Constructoare de Avioane (OAK) din Federația Rusă, parte a concernului de stat Rostec, a informat că noile drone grele de atac Okhotnik vor distruge ținte aeriene și terestre în timpul cooperării cu avioanele de vânătoare de generația a cincea Su-57, în cadrul concepției de război centrat pe rețea.

Potrivit reprezentanților corporației, în cadrul dezvoltării aviației de luptă și a scenariilor de întrebuințare a complexelor de generația a cincea, sunt luate în considerare diferite concepte de aplicare, în funcție de condițiile și misiunile operațiilor.

“În timpul utilizării comune, dronele vor îndeplini un întreg spectru de misiuni, lucrând împotriva țintelor aeriene și terestre, sub comanda unui aparat pilotat, în cadrul cooperării centrate pe rețea”, se arată într-un comunicat de presă al OAK, preluat de agenția Tass.

Avionul de vânătoare de generația a cincea Su-57 este destinat pentru distrugerea tuturor tipurilor de ținte aeriene, terestre și de la suprafața apei. Aeronava are o viteză de croazieră supersonică, armamentele amplasate în compartimentele interne, acoperire radioabsorbantă (tehnologie stealth) și sunt dotate cu un nou complex de echipamente de bord.

Drona grea de atac S-70 Okhotnik, dezvoltată de Biroul de Proiectare al companiei Sukhoi, a fost realizată pe principiul schemei aripii zburătoare, cu întrebuințarea tehnologiei stealth, fapt ce a contribuit la reducerea expunerii de radiolocație. Potrivit datelor existente din surse deschise greutatea la decolare a dronei este de până la 20 de tone, iar viteza maximă de zbor de aproximativ 1.000 de kilometri pe oră. Producerea în serie a acesteia este planificată începând din anul 2024. Drona Okhotnik a efectuat primul zbor pe 03 august 2019. Durata acestuia a fost de peste 20 de minute, sub conducerea unui operator. Pe 27 septembrie 2020, aceasta a efectuat primul zbor comun cu un avion de vânătoare Su-57.

Conceptul de război centrat pe rețea presupune unificarea forțelor și mijloacelor într-o rețea de informații și comutare, care reunește surse de culegere a informațiilor, organe de conducere și mijloace de distrugere. Acest lucru contribuie la creșterea puterii de luptă a grupării și asigură participanții la operații cu informații operative fiabile.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s