Rusia nu poate împiedica o ofensivă ucraineană în Donbas, dar o poate transforma într-o victorie rusească  

foto

În cadrul unui interviu acordat recent pentru portalul Ukraina.ru, politologul rus Gevorg Mirzayan a declarat că Rusia poate pune în aplicare un plan strategic, ce se va încheia cu o înfrângere completă a Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit precizărilor sale, tot ceea ce se întâmplă în țara vecină arată faptul că se pregătește o soluție militară la situația din Donbas. În regiune sunt aduși militari și tehnică de luptă, iar autoritățile ucrainene nu mai ascund faptul că nu vor respecta acordul de la Minsk.

În același timp, este evident faptul că Rusia nu va putea descuraja Ucraina de la punerea în aplicare a planurilor sale, dar va putea, fără îndoială, să oprească înaintarea Forțelor Armate ucrainene și “să forțeze agresorul la pace”.

“Nu putem împiedica o ofensivă a Ucrainei, dar o putem încheia cu o victorie a noastră. În plus, va fi o victorie exemplară și demonstrativă”, a spus Mirzayan.

Potrivit politologului, în cazul unei ofensive a Ucrainei în Donbas, trupele rusești nu trebuie să se oprească la granițele celor două republici. Rusia va avea astfel o șansă unică de a prelua controlul asupra regiunilor Mariupol și Odesa, pentru a stabili un coridor terestru către Transnistria.

Reprezentanții Rusiei consideră că, la urma urmei, în Transnistria locuiesc cetățeni ruși, “care s-au trezit prinși între Ucraina și Moldova, neprietenoase față de statul rus”.

Sursa: warfiles.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s