Aglomerație pe cer în jurul Peninsulei Crimeea. Avioane și drone americane și britanice din nou în misiune

1

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 06.04.2021, o dronă americană RQ-4B și un avion P-8A au îndeplinit noi misiuni de tip ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea Peninsulei Crimeea. De asemenea, în zonă s-a aflat și un avion de cercetare britanic de tip RC-135W.

Drona de cercetare strategică RQ-4B Global Hawk, cu numărul de înregistrare 04-2021 și indicativul radio FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 16.155 de metri, cu o viteză de circa 645 de kilometri pe oră.

5

Aparatul de zbor fără pilot a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei.

Ulterior, drona a zburat la sud și vest de Peninsula Crimeea, după care a intrat în spațiul aerian al Ucrainei. După o nouă trecere la nord de peninsulă, aceasta a început să monitorizeze linia de demarcație din Donbas.

6

Avionul de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aeronava, cu numărul de înregistrare P-8 Noreg (cod ICAO AE67E9), a evoluat la o altitudine de aproximativ 5.640 de metri, cu o viteză de circa 495 de kilometri pe oră.

7

Traiectul de zbor al avionului a inclus raioane maritime situate la sud-vest de Ținutul Krasnodar, sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea.

8

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135W Rivet Joint, cu numărul de bord ZZ666 și indicativul radio RRR7228, a decolat de la Baza Aeriană Waddington din Marea Britanie.

9

Aeronava a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.455 de metri, cu o viteză de circa 805 kilometri pe oră. Aceasta a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Ucrainei.

Avionul a efectuat mai multe treceri la sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea, insistând, de asemenea, pe zona din sudul Strâmtorii Kerci.

Misiunile îndeplinite de mijloacele de cercetare aeriană ale SUA și Marii Britanii au vizat, probabil, situația trupelor ruse din Crimeea, după redislocările efectuate în ultimele zile.

2

Începând de la sfârșitul lunii martie, situația din zonă a fost monitorizată zilnic de cel puțin un avion american sau britanic.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s