Tensiunea rămâne ridicată în proximitatea Crimeii. Patru mijloace de cercetare aeriană ale NATO au zburat în regiune

1

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 14.04.2021, patru mijloace de cercetare aeriană ale NATO au îndeplinit noi misiuni de tip ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea Peninsulei Crimeea. Deasupra apelor neutre ale Mării Negre s-au aflat o dronă RQ-4D și avioane P-8A, P-3C și P-72C.

Drona de cercetare strategică RQ-4D Global Hawk, cu numărul de înregistrare MM-AV-SA0016, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 15.545 de metri, cu o viteză de circa 625 de kilometri pe oră.

3

Aparatul de zbor fără pilot a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Ulterior, semnalul dronei a fost pierdut și nu se cunoaște exact traiectul de zbor al acesteia în Marea Neagră și eventual în spațiile aeriene ale Georgiei și Ucrainei.

Avionul de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aeronava, cu numărul de înregistrare P-8 Noreg (cod ICAO AE6803), a evoluat la o altitudine de aproximativ 5.335 de metri, cu o viteză de circa 587 de kilometri pe oră.

2

Traiectul de zbor al avionului a inclus raioane maritime situate la sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea.

Avionul de cercetare radioelectronică Lockheed EP-3E Aries II (P-3C) a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava, cu numărul de înregistrare 161410 și indicativul radio RL18, a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 4.420 de metri, cu o viteză de circa 500 de kilometri pe oră.

Aeronava a efectuat mai multe treceri la sud și sud-vest de Peninsula Crimeea. Aceasta a insistat asupra unor raioane maritime situate la vest de Sevastopol, monitorizând probabil activitățile de pregătire pentru luptă ale forțelor rusești aflate în curs de desfășurare în această zonă. 

4

Un avion de tip ATR P-72C TMPA aparținând Forțelor Navale ale Turciei a efectuat o misiune de patrulare deasupra părții centrale a Mării Negre. Aeronava, cu numărul de înregistrare TCB-752 și indicativul radio MARTI71, a decolat de la Baza Aeriană din Izmit.

5

Trebuie remarcat faptul că, începând din ultimele zile ale lunii martie, în Regiunea Mării Negre s-au aflat zilnic avioane sau drone din SUA și alte state membre NATO (Marea Britanie și Turcia).

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s