Bombardiere strategice rusești Tu-160 și Tu-95MS au executat lansări de rachete de croazieră în nordul Rusiei

1

Departamentul pentru informare și comunicții în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a informat că, pe 19.04.2021, în cadrul verificării de control asupra perioadei de instrucție de iarnă, Comandamentul Aviației cu rază lungă de acțiune a executat un exercițiu de comandament și stat major la baza marii unități din Regiunea Saratov.

În timpul zborurilor bombardierelor strategice Tu-160 și Tu-95MS, piloții Aviației cu rază lungă de acțiune au executat lansări practice de rachete de croazieră asupra unor ținte terestre, în poligonul din Republica Komi.

De asemenea, pe timpul zborurilor, echipajele au efectuat realimetarea în aer a aeronavelor la altitudini de peste 6.000 de metri și cu viteze de aproximativ 600 de kilometri pe oră, precum și patrularea aeriană într-o zonă indicată. Durata misiunilor de zbor a fost de peste șapte ore.

“Misiunea de bază a personalului navigant a constat în desfășurarea de acțiuni de încredere și organizate în timpul îndeplinirii de misiuni potrivit destinației”, a declarat locțiitorul comandantului Aviației cu rază lungă de acțiune, general maior Aleksander Tsylev.

În total, la exercițiu au participat aproximativ 10 avioane Tu-160, Tu-95MS și Il-78 din dotarea Aviației cu rază lungă de acțiune. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul a fost executat în cadrul Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Potrivit unui material video prezentat de Ministerul rus al Apărării, de pe aerodromul din Engels au decolat avioanele Tu-160 cu denumirile Valery Chkalov (număr de bord 17 roșu, număr de înregistrare RF-94110), Vitalyy Kopilov (număr de bord 08 roșu, număr de înregistrare RF-94115), Vasily Senko (număr de bord 11 roșu, număr de înregistrare RF-94114) și Pavel Taran (număr de bord 03 roșu, număr de înregistrare RF-94101). De asemenea, a fost identificat și bombardierul Tu-95MS cu denumirea Veliky Novgorod (număr de bord 16 roșu).

Lansările de rachete de croazieră au fost efectuate în poligonul Vorkuta din Republica Komi.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s