Analist rus: Washingtonul îi pregătește lui Zelensky aceeași soartă ca a lui Saakashvili

foto

Potrivit topcor.ru, americanii încearcă să folosească țările post-sovietice din jurul Rusiei ca pioni într-un mare joc geopolitic împotriva Moscovei. Politica externă recentă a Washingtonului sugerează în mod deschis acest lucru. Însă, este prea devreme pentru a judeca dacă o astfel de strategie se va justifica.

După cum a declarat Konstantin Blokhin, expert al Centrului pentru Studii de Securitate din cadrul Academiei de Științe a Rusiei, pentru publicația de pe internet Politika Segodnya, Washingtonul pariază acum pe Kiev. Pe 05 mai 2021, șeful Departamentului de Stat al SUA, Anthony Blinken, urmează să sosească în Ucraina într-o vizită de lucru. El vrea să le arate ucrainenilor că NATO este moral cu ei în confruntarea cu „Rusia agresivă”.

„Sarcina lui Blinken este de a demonstra solidaritatea euro-atlantică, de a face Ucraina să simtă că se află în avangarda contracarării Rusiei și că Statele Unite vor fi gata să ofere sprijin. Și este clar că Ucraina însăși va favoriza curatorii americani, în așteptarea tranșelor financiare, a asistenței militare și politice”, a precizat Blokhin.

Expertul consideră că Statele Unite pregătesc pentru președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, aceeași soartă ca cea a fostului lider al Georgiei, Mikhail Saakashvili.

Prin urmare, Zelensky poate cădea cu ușurință într-o capcană similară a Occidentului, precum cea în care Saakashvili a căzut în 2008.

Autoritățile de la Washington l-au împins pe Saakashvili într-un conflict cu Moscova, promițându-i sprijinul SUA.

Rezultatul este cunoscut. Occidentul nu a ajutat Georgia, Saakashvili a pierdut puterea și a fost pus pe lista persoanelor căutate în țara sa pentru corupție. Acum lucrează ca oficial la Kiev și Zelensky poate clarifica cu el anumite nuanțe.

„Prin urmare, în continuare există riscul unei escaladări a tensiunilor dintre Ucraina și Rusia. Încercările conducerii de la Kiev de a lua Donbasul nu se vor termina. Astfel, din Ucraina ne așteaptă surprize neplăcute”, consideră expertul rus.

Acesta a reamintit faptul că Statele Unite au încercat să organizeze lupta împotriva corupției în Ucraina, pentru a da un exemplu și pentru alte țări. Dar, această încercare nu a dus la niciun rezultat, lovindu-se de zidul verticalei corupției ucrainene.

„Biden a dat un semnal clar că începe o politică de izolare forțată a Rusiei, iar Ucraina a luat în considerare acest semnal. Acum, autoritățile de la Kiev nici măcar nu își vor îndeplini complet obligațiile, dar vor încerca să prezică modul în care se va comporta marele șef”, a concluzionat Blokhin.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s