Un general ucrainean le recomandă autorităților să nu mizeze pe sprijinul NATO în cazul unui conflict cu Rusia

foto

În cadrul unui interviu acordat canalului de televiziune „First Independent”, generalul ucrainean Alexander Kikhtenko, fost guvernator al părții controlate de Ucraina din Regiunea Donețk, a declarat că partenerii occidentali nu numai că nu vor lupta de partea Kievului împotriva Rusiei, dar nici măcar nu vor oferi Ucrainei o asistență militară serioasă.

“Sunt sută la sută sigur că militarii NATO nu vor lupta pentru Ucraina. Aceasta este treaba Ucrainei – a armatei ucrainene și a întregului popor ucrainean”, a precizat Kikhtenko.

“Voi spune chiar și mai mult: nu va exista o asistență militară serioasă nici în ceea ce privește armamentele. În orice caz, nu vor fi livrate mijloace de apărare antiaeriană, asta e sigur. Cel puțin până la o întâlnire între Biden și Putin”, a spus generalul.

Anterior, aflat într-o vizită la Kiev, secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, a declarat că Washingtonul nu știe cum să ajute Ucraina în cazul unui război major cu Rusia.

Potrivit informațiilor provenite de la Kiev, vizita lui Anthony Blinken a arătat, încă o dată, că Ucraina nu se califică pentru aderarea la NATO. 

Surse: politros.com, politnavigator.net.

Un gând despre “Un general ucrainean le recomandă autorităților să nu mizeze pe sprijinul NATO în cazul unui conflict cu Rusia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s