Armata rusă a îndeplinit planul de vaccinare împotriva coronavirusului. Peste 800.000 de persoane au fost imunizate

foto

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anunțat, pe 11.05.2021, că, în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, a fost finalizat procesul de vaccinare a personalului împotriva noului coronavirus.

“Până în prezent, Ministerul Apărării a primit 850.000 de doze cu preparatul Sputnik V. Peste 800.000 de persoane au fost vaccinate deja. Planul de vaccinare a fost îndeplinit, însă munca activă în această direcție va continua în Forțele Armate”, a precizat Șoigu.

“Furnizarea vaccinului către trupe s-a desfășurat în mod ritmic și într-o manieră planificată”, a spus ministrul, menționând că “vaccinarea în armată a început pe grupe de risc și pe unități de luptă”.

Serghei Șoigu a subliniat faptul că vaccinarea ajută la prevenirea complicațiilor în ceea ce privește situația epidemiologică la trupe. “Am ordonat ca, în continuare, să se desfășoare întâlniri cu personalul militar și salariații civili, precum și cu membrii familiilor acestora, în care să fie promovată necesitatea vaccinării”, a spus ministrul.

Potrivit declarațiilor acestuia, toate activitățile Ministerului rus al Apărării se desfășoară cu respectarea măsurilor de prevenire a infecțiilor cu noul coronavirus. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Vaccinarea în masă a militarilor ruși a început în luna decembrie 2020. În prima fază, a fost vaccinat personalul medical din prima linie, apoi ofițerii cu funcții de conducere și ulterior militarii aflați în serviciul de luptă.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, anunțase la acea dată că peste 400.000 de militari vor fi vaccinați împotriva coronavirusului.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s