Nava de patrulare Vasily Bykov a Flotei din Marea Neagră va întări gruparea navală rusă din Marea Mediterană

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor locale turcești de pe Twitter, pe 19.05.2021, nava de patrulare Vasily Bykov aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a început traversarea Strâmtorii Bosfor, în direcția Mării Mediterane.

În perioada următoare, nava urmează să îndeplinească misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

foto 1

Astfel, Vasily Bykov revine în Marea Mediterană, după o pauză de 147 de zile. În anul 2020, nava de patrulare a îndeplinit un marș de instrucție cu durata de 188 de zile, în care a parcurs aproximativ 5.000 de mile marine.

Vasily Bykov a ieșit din Marea Neagră pe 18 iunie și a revenit în zonă pe 22.12.2020. În acest interval, s-a deplasat în Marea Baltică, unde a participat la Parada Navală Principală organizată la Sankt Petersburg cu ocazia Zilei Forțelor Navale. Ulterior, în luna august, nava a fost transferată, pe apele interne, în Marea Albă, pentru testarea armamentelor. Nava s-a întors la Baltiysk, de unde a efectuat marșul interflote, îndeplinind misiuni de pregătire pentru luptă în Oceanul Atlantic și în Marea Mediterană.

Nava de patrulare Vasily Bykov aparține Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk și este purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr.   

În prezent, Gruparea navală operativă a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană include mai multe platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, între care fregata Amiral Makarov, care asigură și conducerea grupării, submarinul Stary Oskol și nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo. 

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s