Nave de luptă și avioane rusești au executat exerciții comune în acvatoriul Mării Negre

foto

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 20.05.2021, crucișătorul purtător de rachete Moscova și fregata Amiral Grigorovici, purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, au executat un exercițiu comun cu trageri de artilerie asupra unor ținte aeriene.

“Exercițiul s-a desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al flotei, în poligoane maritime din acvatoriul Mării Negre”, se arată într-un comunicat de presă, preluat de agenția Interfax.

După cum au precizat reprezentanții ruși, rolul aeronavelor adversarului convențional a fost jucat de două avioane de vânătoare de tip Su-30SM din cadrul Aviației navale a FRMN.

“După descoperirea detașamentului de nave, piloții au executat un atac asupra acestora, lansând ținte aeriene, care imitau mijloacele de asalt aerian ale adevrsarului. În urma clasificării țintelor și apropierii acestora la distanțele de distrugere, echipele de apărare antiaeriană de pe navele de luptă au întrebuințat instalațiile de artilerie de la bord pentru lovirea lor. Toate țintele au fost distruse la distanțe sigure de nave”, au menționat reprezentanții statului major al FRMN.

Pe 18 mai, crucișătorul Moscova și fregata Amiral Grigorovici au desfășurat exerciții de căutare a submarinelor.

De asemenea, tot pe 18 mai, Ministerul rus al Apărării a informat că două bombardiere strategice de tip Tu-95MS au îndeplinit o misiune de patrulare de cinci ore deasupra apelor neutre ale Mării Negre.    

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ieșirea pe mare a unor nave de luptă importante ale FRMN și participarea acestora la exerciții comune cu submarine și avioane are loc pe fondul prezenței în Marea Neagră a unor nave de patrulare aparținând Forțelor Navale ale unor state membre NATO, respectiv Franța (Commandant Birot) și Marea Britanie (Trent). Anterior, în regiune s-a aflat și nava de patrulare americană Hamilton.

În același timp, activitățile de pregătire pentru luptă ale forțelor rusești din regiune reprezintă și o reacție la o serie întreagă de exerciții aflate în curs de desfășurare, în special pe flancul estic al NATO, de la Marea Baltică și până în Marea Mediterană. 

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s