Nava de patrulare britanică Trent a părăsit Marea Neagră, după o misiune de 19 zile în regiune

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse locale turcești de pe Twitter au informat că, pe 04.06.2021, nava de patrulare HMS Trent aparținând Forțelor Navale ale Marii Britanii a început traversarea Strâmtorii Bosfor, în direcția Mării Mediterane. Nava a ieșit astfel din Marea Neagră, după o perioadă de 19 zile petrecută în regiune.

Pe parcursul șederii în acvatoriul Mării Negre, HMS Trent a participat la o serie de exerciții de tip PASSEX cu nave de luptă din Bulgaria, România și Ucraina.

foto 1

Activitățile acesteia în Marea Neagră au fost monitorizate de partea rusă, care a implicat forțe și mijloace aparținând Flotei din Marea Neagră și Serviciului de frontieră din cadrul FSB.

În prezent, în Marea Neagră nu se mai află nicio navă de luptă din statele neriverane din cadrul NATO, după ce, recent, a părăsit zona și nava de patrulare franceză Commandant Birot.

În săptămânile următoare, mai multe nave de luptă, în special din SUA și Marea Britanie, vor intra în Marea Neagră pentru participarea la exercițiul ucraineano-american Sea Breeze-2021, planificat pentru perioada 28 iunie – 10 iulie. La acesta vor participa aproximativ 4.000 de militari, 40 de nave de luptă și auxiliare, 30 de avioane și elicoptere, precum și peste 100 de unități de tehnică militară (auto și blindate).

Ediția din acest an a exercițiului va fi executată pe fondul desfășurării în Europa, pentru a doua lună consecutiv, a celor mai mari manevre din ultimii 30 de ani ale coaliției occidentale, Defender Europe-2021. La activitățile desfășurate de la Marea Neagră la Marea Baltică și Marea Barents participă peste 28 de mii de militari, precum și sute de mașini de luptă, inclusiv Aviația Strategică a SUA.

Rusia, care se consideră vizată și amenințată de desfășurările de trupe NATO în Europa, a anunțat că va monitoriza foarte atent manevrele și va organiza activități militare de amploare, în contrapartidă. 

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s