Un gest surprinzător: Rusia trimite două nave de luptă din Marea Neagră în Marea Mediterană

foto

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 18.06.2021, crucișătorul purtător de rachete Moscova și fregata Amiral Essen au început traversarea strâmtorilor Bosfor și Dardanele, în direcția Mării Mediterane.

“Un detașament de nave de luptă din cadrul FRMN desfășoară un transfer planificat de la Sevastopol în Marea Mediterană, unde, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă, va îndeplini un complex de misiuni în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse în zona maritimă îndepărtată”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agenția Interfax.

O escadră rusească își defășoară activitatea pe baze permanente în estul Mării Mediterane. Din compunerea acesteia fac parte aproximativ 15 nave de luptă și auxiliare.

În luna septembrie 2020, crucișătorul Moscova a ieșit pe mare, după finalizarea unui proces planificat de reparații și întreținere.

În aprilie 2021, nava a desfășurat exerciții în Marea Neagră, în cadrul cărora a lansat o rachetă de croazieră Vulkan, asupra unei ținte aflate la o distanță de 30 de kilometri, care a imitat o navă de luptă a adversarului convențional.

Potrivit declarațiilor comandantului FRMN, Igor Osipov, după efectuarea tragerii, crucișătorul Moscova a fost inclus în forțele gata de luptă permanent ale flotei.

Anterior, fostul șef de stat major al FRMN, amiral Voktor Kravchenko, declarase că, după reparații și revenirea în cadrul flotei, “crucișătorul Moscova a devenit cea mai serioasă navă din Marea Neagră”. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Trecerea crucișătorului Moscova și a fregatei Amiral Essen prin strâmtoarea Bosfor a fost confirmată și de sursele locale turcești de pe Twitter. Acestea au postat fotografii cu deplasarea celor două nave de luptă rusești către Marea Mediterană.

foto 1

Trimiterea în misiune a principalelor nave de luptă ale FRMN, în contextul prezenței în Marea Neagră a trei nave importante ale NATO și apropierii manevrelor Sea Breeze-2021, este oarecum surprinzătoare. Probabil că, în perioada următoare, Rusia intenționează să declanșeze operațiuni importante în Siria, care necesită sprijin de pe mare, sau are în vedere desfășurarea în Marea Mediterană a unor activități de pregătire pentru luptă de amploare. 

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s