Două corvete rusești monitorizează direct acțiunile desfășurate în Marea Neagră de navele de luptă ale NATO

foto

Potrivit topwar.ru, toate navele de luptă ale SUA și NATO aflate în acvatoriul Mării Negre sunt monitorizate de forțe și mijloace aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN). Supravegherea directă a acestora este asigurată de nave rusești din compunerea flotei.

După cum a informat Ministerul rus al Apărării, corvetele Dmitry Rogachev și Pavel Derzhavin (Proiect 22160) asigură monitorizarea grupării navale a NATO, care este formată din distrugătorul D36 Defender al Forțelor Navale ale Marii Britanii și fregatei F805 Evertsen din cadrul Forțelor Navale ale Olandei.

Corvetele rusești au început supravegherea navelor NATO pe 14 iunie, la intrarea acestora în Marea Neagră. Ulterior, acestea au ținut sub observare directă toate manevrele desfășurate de distrugătorul britanic și fregata olandeză.

Din imaginile publicate, rezultă faptul că una dintre corvetele rusești a fost prezentă în proximitatea grupării navale a NATO în timpul exercițiilor comune desfășurate cu distrugătorul american USS Laboon DDG 58, până când navele au intrat în apele teritoriale ale Ucrainei.

foto 1

În prezent, navele de luptă ale NATO se află în portul Odesa, de unde vor ieși din nou pe mare pentru desfășurarea de exerciții comune cu flota ucraineană și vor fi preluate din nou sub supraveghere de corvetele rusești. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiile desfășurate de NATO în Marea Neagră în cursul acestei săptămâni au inclus și un antrenament de tip Air Maritime Integration.

Potrivit unui comunicat postat pe contul de Twitter al Forțelor Navale ale Marii Britanii, la acesta au participat avioane de vânătoare britanice F-35B de pe portavionul HMS Queen Elizabeth aflat în Marea Mediterană și Eurofighter Tayphoon dislocate pe aerodromul Mihail Kogălniceanu din România. La activitățile comune desfășurate în spațiul aerian din zona de dislocare a distrugătorului britanic Defender și a fregatei olandeze Evertsen au participat și două avioane de vânătoare românești Mig-21 LanceR din cadrul Escadrilei 861 a Bazei 86 Aeriene. Sprijinul activităților a fost asigurat de un avion-cisternă britanic de tip Voyager aparținând Bazei Aeriene Brize Norton.

1

În același timp, acțiunile forțelor NATO au fost susținute de un avion Atlantique din cadrul Forțelor Navale ale Franței și un avion E3-D aparținând Forțelor Aeriene ale Marii Britanii.

Probabil, în perioada următoare, forțele NATO din Regiunea Mării Negre vor continua să desfășoare activități aero-navale comune. Acestea vor culmina cu participarea la exercițiul Sea Breeze-2021, planificat pentru perioada 28 iunie – 10 iulie.

Forțele rusești din regiune vor efectua monitorizarea acțiunilor NATO folosind mijloace terestre, aeriene, navale și spațiale. În același timp, vor organiza propriile activități de pregătire pentru luptă, în contrapartidă la manevrele efectuate de statele membre NATO și partenere în Marea Neagră. Este posibil ca la acestea să participle și aeronave aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică). 

Surse: topwar.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s