Rusia a cerut SUA și aliaților săi din cadrul NATO să renunțe la exercițiul Sea Breeze din Marea Neagră

foto

Ambasada Rusiei la Washington a cerut, pe 23.06.2021, Statelor Unite și aliaților săi NATO să abandoneze exercițiile militare comune cu Ucraina în Marea Neagră.  

“Amploarea și natura clar agresivă a exercițiilor Sea Breeze nu corespund obiectivelor reale de securitate din Regiunea Mării Negre. Acestea cresc riscul incidentelor neintenționate. De asemenea, încurajează sentimentele militariste la Kiev”, se arată într-un mesaj al ambasadei postat pe Twitter și preluat de agenția de presă Interfax.

“Îndemnăm SUA și pe aliații săi să abandoneze practica operațiunilor militare în Marea Neagră”, au precizat reprezentanții ambasadei.

Marți, pe 22 iunie, Departamentul de Stat al SUA a anunțat că Flota a șasea din cadrul US Navy va participa la exercițiul Sea Breeze-2021, pe care SUA îl vor desfășura împreună cu Ucraina în Marea Neagră.

La manevre este planificată participarea a aproximativ 40 de nave de luptă. La acestea vor lua parte aliați ai SUA din cadrul NATO, precum și state partenere.

Anterior, partea rusă a anunțat că va urmări cu atenție pregătirea și desfășurarea exercițiului Sea Breeze-2021, care va avea loc în perioada 28 iunie – 10 iulie. 

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s