Rusia amenință scutul de la Deveselu. Moscova dezvoltă mijloace pentru anihilarea elementelor apărării antirachetă

foto

Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valery Gherasimov, a declarat, pe 23.06.2021, că Ministerul Apărării dezvoltă mijloace pentru neutralizarea amenițării sistemului global de apărare antirachetă al SUA.

Acesta a menționat că elemente ale sistemului american de apărare antirachetă sunt desfășurate în Europa și în Regiunea Asia-Pacific. Rusia a avertizat în repetate rânduri Statele Unite cu privire la inadmisibilitatea desfășurării elementelor sistemului în apropierea frontierelor rusești.

Întrucât Statele Unite au desfășurat deja elemente ale scutului antirachetă în România și Polonia și sunt, de asemenea, gata să creeze rachete cu rază medie de acțiune pentru instalațiile terestre, Moscova consideră acest lucru o amenințare pentru teritoriul rus. În acest sens, Rusia dezvoltă mijloace de neutralizare a amenințării americane. Gherasimov nu a precizat însă care sunt acestea.

Anterior, Kremlinul a avertizat Casa Albă că, în cazul unei amenințări, Rusia va desfășura pe teritoriul său instalații terestre de rachete cu rază scurtă și medie de acțiune. Ordinul corespunzător privind dezvoltarea acestor complexe a fost dat de președintele rus, Vladimir Putin, ca răspuns la retragerea SUA din Tratatul INF.

Cu toate acestea, în ultimele zile, a devenit cunoscut faptul că la sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore din Redzikovo (Polonia) a început desfășurarea armamentelor, în special a rachetelor dirijate antiaeriene SM-3. În același timp, s-a constatat că lansatoarele universale pentru rachetele de interceptare pot fi utilizate pentru a lansarea rachetelor de croazieră. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Declarațiile generalului Gherasimov au fost făcute în cadrul Conferinței de la Moscova privind securitatea internațională.

Deși nu a precizat acest lucru, foarte probabil că șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse s-a referit la noile rachete hipersonice dezvoltate de partea rusă, care pot lovi obiectivele scutului antirachetă.

În primul rând, Rusia dispune în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud de o escadrilă de avioane MiG-31K, dotate cu rachete hipersonice Kinzhal. În același timp, noile rachete hipersonice cu bazare navală Zircon se află în faza finală de testare și, în scurt timp, vor începe să fie livrate la trupe.

De asemenea, partea rusă a anunțat dezvoltarea rachetei hipersonice Gremlin, destinată, în principal, noilor avioane de vânătoare de generația a cincea de tip Su-57.

Toate aceste mijloace reprezintă o amenințare pentru scutul antirachetă de la Deveselu. La acestea pot fi adăugate și alte tipuri de rachete, care pot lovi ținte la distanțe de 1.500-2.000 de kilometri, fiind foarte dificil de interceptat. Este vorba, în primul rând, despre rachetele de croazieră Kalibr, dar și despre noiile rachete dezvoltate pentru sistemul operativ-tactic Iskander 

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s