Presa chineză: Rusia a folosit sisteme de război electronic pentru “a paraliza” echipamentele fregatei olandeze Evertsen în Marea Neagră

foto

Potrivit topwar.ru, la foarte puțin timp după provocarea organizată în Marea Neagră de distrugătorul britanic Defender, din anumite motive colegii olandezi au decis să repete „isprava” marinarilor britanici. Olanda poate fi însă cu greu denumită o putere militară serioasă, deoarece puterea flotei olandeze a rămas în îndepărtatul secol al XVII-lea. Dar, în acest caz, fregata olandeză a acționat doar ca un instrument de provocare.

După cum se știe deja, recent, fregata Evertsen a Marinei Regale olandeze s-a îndreptat, în mod neașteptat, spre Strâmtoarea Kerch. Avioanele rusești, care au fost ridicate imediat în aer, i-au forțat rapid pe olandezi să schimbe cursul. Aici apare însă un lucru  interesant: la scurt timp după incident, departamentul militar olandez a anunțat că, în urma acțiunilor aviației ruse, echipamentele electronice ale fregatei s-au defectat.

Un redactor al publicației chineze Sohu a relatat că incidentul ridică o serie de întrebări serioase. În primul rând, acesta s-a întrebat ce calitate au echipamentele olandeze, dacă nu într-o situație de luptă, ci pur și simplu atunci când au apărut avioane rusești lângă navă, acestea s-au defectat?

Cu toate acestea, redactorul de la Sohu crede că echipamentele electronice ale fregatei olandeze au eșuat dintr-un motiv: Rusia a lansat un atac cu sistemele sale de război electronic bine dezvoltate, în urma cărora sistemele fregatei au fost suprimate și nu și-au mai putut îndeplini funcțiile.

După cum a informat Sohu, Rusia a desfășurat un număr mare de sisteme de război electronic în Crimeea. Mijloace de război electronic sunt, de asemenea, amplasate pe avioanele rusești, care pot, cu ajutorul lor, să suprime sistemele electronice ale navelor adversarului, după care le pot ataca, practic, fără ca acestea să opună rezistență.

În cazul în care atacurile nu pot fi efectuate direct, de teama declanșării unui război, un atac electronic este un mijloc foarte bun de a-i avertiza pe intruși că este timpul să plece.

“Am văzut cum sistemele de pe fregata Marinei olandeze au fost ușor paralizate de către armata rusă”, a scris autorul chinez.

Ca urmare a acțiunilor războiului electronic rusesc, fregata olandeză a fost nevoită să-și schimbe rapid cursul. Olanda, așa cum a subliniat ziarul chinez, nu numai că nu a reușit să atingă niciun obiectiv cu provocarea ei, ci s-a făcut pur și simplu de râs.

Mai târziu, ministrul olandez al apărării, Anna Beyleveld-Schouten, a făcut o declarație jignitoare la adresa Rusiei, spunând că “a comis acțiuni periculoase și iresponsabile”. Dar, singura consecință reală a acțiunilor avioanelor și navelor rusești a constat într-un nou eșec al provocărilor NATO.

“Dintr-o dată, fregata olandeză s-a dovedit a fi atât de neputincioasă în fața sistemelor de război electronic din Rusia. Partea rusă nici măcar nu a mai aruncat bombe, ci doar a ridicat, de fapt, mâinile asupra ei și aceasta a fost gata să se predea”, a concluzionat autorul Sohu. 

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s