Militarii ruși monitorizează activitatea unei nave franceze de cercetare în Marea Japoniei

foto

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat, pe 06.07.2021, că militari din cadrul Regiunii Militare Est monitorizează activitățile navei de cercetare franceze Dupuy-de-Lome, în Marea Japoniei.

“Forțe și mijloace aparținând Regiunii Militare Est au început monitorizarea navei de cercetare Dupuy-de-Lome din cadrul Forțelor Navale ale Franței, care desfășoară activități specifice, începând din 05 iulie, în acvatoriul Mării Japoniei și al Strâmtorii Tătare”, au precizat reprezentanții CNCA.

Ultima dată, nava mare de cercetare Dupuy-de-Lome aparținând Forțelor Navale ale Franței a fost semnalată într-o operație comună de cercetare efectuată forțe americane în Marea Neagră, în luna septembrie 2020. Atunci, nava a îndeplinit misiuni de supraveghere a activităților desfășurate în cadrul exercițiului strategic Caucaz-2020.

Potrivit informațiilor existente din sursele publice, nava Dupuy-de-Lome îndeplinește misiuni de cercetare radioelectronică în interesul Direcției de Cercetare Militară din cadrul Forțelor Armate ale Franței. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil nava spion a Forțelor Navale franceze supraveghează activitățile de pregătire pentru luptă desfășurate în cadrul Regiunii Militare Est a Forțelor Armate ale Federației Ruse, în special de către Flota din Oceanul Pacific.

În ultima perioadă, navele de luptă și aviația Flotei din Oceanul Pacific au executat exerciții de amploare, atât în zona centrală a Oceanului Pacific, în apropiere de Hawaii, precum și în Marea Japoniei. 

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s