Navele participante la Sea Breeze nu vor părăsi Marea Neagră. Vor lua parte la exercițiul Breeze organizat de Bulgaria

foto

Împuternicitul american pentru exercițiul Sea Breeze-2021, Stuart Bauman, a declarat, pe 09.07.2021, în cadrul unei conferințe de presă, că majoritatea navelor participante la exercițiul NATO nu vor părăsi Marea Neagră. Acestea vor lua parte în continuare la exercițiul Breeze-2021 organizat de Bulgaria.

“Majoritatea navelor care au participat la Sea Breeze vor lua parte și la exercițiu bulgar Breeze. Prin urmare, vor mai rămâne în Marea Neagră pentru încă o perioadă de timp”, a spus Bauman, a cărui declarație a fost preluată de agenția de presă rusă Interfax.

Acesta a precizat că “navele nu vor depăși termenele prevăzute de Convenția de la Montreux privind șederea în Marea Neagră”.

Exercițiul Sea Breeze-2021 se desfășoară în acvatoriul Mării Negre în perioada 28 iunie – 10 iulie. Potrivit declarațiilor lui Bauman, exercițiul din acest an a fost cel mai amplu desfășurat începând din 1997.

Exercițiul bulgar Breeze-2021 va fi executat în perioada 11-19 iulie, cu participarea de forțe și mijloace din 14 state. Este planificat ca la acesta să ia parte 30 de nave, trei avioane, opt elicoptere și peste 2.000 de militari din Marea Britanie, SUA, Ucraina, Albania, Belgia, Georgia, Grecia, Spania, Italia Letonia, Polonia, România și Turcia. 

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s