Rusia a dislocat, pentru prima dată, trei submarine nucleare ale Flotei de Nord în Marea Baltică

foto

Ministerul rus al Apărării a informat că, pe 10.07.2021, submarinul nuclear Vepr al Flotei de Nord a sosit în Marea Baltică. Acesta va participa, împreună cu alte două submarine nucleare, la Parada Navală Principală, care se va desfășura, cu ocazia Zilei Forțelor Navale, la Sankt Petersburg și Kronștadt.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, submarinul Vepr a efectuat marșul interflote de la Flota de Nord la Flota din Marea Baltică și a sosit ieri, 10 iulie, în Golful Finlandei, pentru pregătirile în vederea participării la Parada Navală Principală.

În acest fel, submarinul nuclear multirol Vepr, Proiect 971, clasa Schuka-B, se alătură submarinului nuclear purtător de rachete Orel, Proiect 949A, clasa Antey, și submarinului nuclear cu destinație strategică Prințul Vladimir, clasa Borey-A, aflate deja în zonă.

“Conform planificării, în perioada 08-10 iulie, au ajuns la Kronștadt submarinele nucleare ale Flotei de Nord Prințul Vladimir, Orel și Vepr”, a declarat comandantul-șef al Forțelor Navale, Nikolai Evmenov.

După cum au remarcat specialiști din mediul militar, este pentru prima dată, când în Marea Baltică se află simultan trei submarine nucleare ale Federației Ruse. Acestea vor fi integrate în linia statică de paradă din Kronștadt, unde se va desfășura partea a doua a Paradei Navale Principale. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În mod tradițional, Parada Navală Principală va fi organizată cu ocazia Zilei Forțelor Navale ale Federației Ruse, în ultima duminică din luna iulie (25.07).

Probabil că, aducerea submarinelor nucleare de la Flota de Nord în Marea Baltică vizează și alte obiective, pe lângă participarea la paradă. De regulă, în fiecare an, după încheierea festivităților sunt organizate manevre comune ale navelor participante, care vin de la majoritatea flotelor și flotilelor rusești.

Este posibil ca, în acest an, la sfârșitul lunii iulie să se desfășoare exercițiul naval operativ Scutul Oceanului-2021, al cărui centru de greutate să fie în Marea Baltică. 

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s