A trecut pericolul războiului? Toate navele de desant rusești aduse în sprijin au părăsit Marea Neagră

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse locale turcești de pe Twitter au informat că, pe 11.07.2021, navele mari de desant Kaliningrad (102) și Korolev (130) aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au tranzitat Strâmtoarea Bosfor, în direcția Mării Mediterane. Acestea se deplasează către portul sirian Tartus, de unde vor pleca spre locul de dislocare permanentă din Marea Baltică.

În cursul săptămânii trecute, pe 07.07.2021, au ieșit din Marea Neagră și cele două nave mari de desant ale Flotei de Nord, respectiv Aleksander Otrakovsky (031) și Kondopoga (027).

Cele patru nave au intrat în Marea Neagră pe 17.04.2021, fiind aduse în sprijinul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), în contextul concentrării de trupe la granița cu Ucraina, realizată în perioada martie – aprilie.

foto 1

Cu toate că, potrivit unui anunț al ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, începând din 23 aprilie, trupele au fost retrase din proximitatea teritoriilor Ucrainei, cele patru nave mari de desant ale Flotei de Nord și Flotei din Marea Baltică au fost menținute în continuare în Marea Neagră.

Retragerea navelor de desant aduse în sprijin în acvatoriul Mării Negre poate fi interpretată ca un semn de relaxare a tensiunilor dintre Federația Rusă și Ucraina. Astfel, se poate afirma că pericolul declanșării unui război între cele două părți a trecut.

Desigur, situația de securitate din Regiunea Mării Negre rămâne în continuare încordată. Acest lucru este confirmat de evoluțiile din ultima perioadă, înregistrate pe fondul unei prezențe navale sporite a statelor membre NATO în regiune, unde s-a încheiat desfășurarea manevrelor Sea Breeze-2021 și a început exercițiul Breeze-2021.

Cu toate acestea, declanșarea unui conflict în zonă nu mai este iminentă. Probabil, până la începerea exercițiului strategic Vest-2021, planificat pentru luna septembrie, nu vor mai exista motive de suspiciune în ceea ce privește pregătirea unei invazii rusești asupra teritoriului Ucrainei. 

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s