Presa americană: Armele hipersonice transformă Federația Rusă în liderul noii curse a înarmărilor

foto

Publicația americană The Defence Post a remarcat faptul că, în prezent, Federația Rusă este lider mondial în ceea ce privește armele hipersonice. Grație acestor evoluții, statul rus devine, implicit, și lider al noii curse a înarmărilor.

După cum a subliniat autorul articolului apărut în revista americană, în dotarea Forțelor Armate ale Federației Ruse se află deja rachetele hipersonice Kinzhal, cu bazare aeriană, și Avangard, cu bazare terestră. În scurt timp, acestora li se vor alătura și rachetele hipersonice Zircon, cu bazare navală, aflate în stadiu final de testare.

Revista americană a atras atenția asupra testelor efectuate recent de fregata Amiral Gorshkov a Flotei ruse de Nord, care a lansat, cu succes, o rachetă hipersonică Zircon. Racheta s-a deplasat cu o viteză de șapte ori mai mare decât viteza sunetului și a lovit ținta aflată la o distanță de 350 de kilometri.

Experții militari plasează în acest moment Federația Rusă înaintea tuturor țărilor în dezvoltarea armelor hipersonice. China, SUA și Franța încearcă să ajungă din urmă statul rus, anunțând planuri proprii de dezvoltare a armelor de acest tip. Este posibil ca, în curând, decalajele să devină din ce în ce mai mici, iar statele menționate mai sus să recupereze timpul pierdut.

Potrivit publicației americane, cel mai aproape este SUA, care încearcă să neutralizeze avantajul Federației Ruse într-un interval de timp cuprins între câteva luni și un an și jumătate.

În acest fel, lumea intră într-o nouă cursă a înarmărilor, în ceea ce privește crearea și introducerea în dotarea Forțelor Armate a armelor hipersonice. Nimeni nu știe până unde se va merge sau în ce se va transforma această cursă. Se știe doar că, în acest moment, Federația Rusă este liderul acestei curse. 

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s