Fregata Amiral Essen a Flotei ruse din Marea Neagră va îndeplini misiuni în cadrul grupării navale din Marea Mediterană

foto

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 07.08.2021, fregata Amiral Essen a început traversarea Strâmtorilor Borsfor și Dardanele, îndreptându-se spre Marea Mediterană.

„Fregata Amiral Essen a FRMN trece prin Strâmtorile Bosfor și Dardanele în direcția Mării Mediterane. Astfel, echipajul fregatei asigură efectuarea transferului planificat din Marea Negră în zona maritimă îndepărtată”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

Reprezentanții Statului major al FRMN au precizat că fregata va îndeplini misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse, unde va înlocui fregata Amiral Makarov, care se află în regiune din luna mai 2021.

Fregata Amiral Essen este a doua navă Proiect 11356 destinată pentru îndeplinirea de misiuni în zona maritimă. Navele de acest tip au un deplasament de aproape 4.000 de tone, ating o viteză de 30 de noduri și au o autonomie de navigație de 30 de zile. Fregatele sunt dotate cu rachete de croazieră Kalibr, dispun de un complex de rachete antiaeriene Shtil-1, de o instalație de artilerie A-190 cu calibrul de 100 de milimetri, de o instalație de bombe reactive, precum și de torpile. De asemenea, la bordul navelor poate fi ambarcat un elicopter de tip Ka-27 sau Ka-31. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ieșirea din Marea Neagră a fregatei Amiral Essen a fost confirmată și de sursele locale turcești de pe Twitter, care au publicat fotografii cu trecerea acesteia prin Strâmtoarea Bosfor.

foto 1

Ultima misiune a fregatei Amiral Essen în cadrul Grupării navale operative din Marea Mediterană a fost îndeplinită în perioada 29.09-27.12.2020.

De asemenea, în perioada 18.06-05.07.2021, fregata s-a deplasat în Marea Mediterană, împreună cu nava amiral a FRMN, crucișătorul purtător de rachete Moscova, unde a participat la exercițiile aero-navale desfășurate de Federația Rusă.

Trebuie precizat faptul că cele trei fregate Proiect 11356 ale FRMN, Amiral Grigorovici, Amiral Essen și Amiral Makarov, se rotesc, de regulă la trei luni, în cadrul escadrei rusești din Marea Mediterană, asigurând și conducerea acesteia. 

Surse: militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s