Rusia va începe producerea versiunii modernizate a avionului de vânătoare de tip Su-57 în anul 2025

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 09.08.2021, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că producerea versiunii modernizate a avionului de vânătoare de generația a cincea Su-57, în cadrul proiectului Megapolis, va începe în anul 2025.

“Versiunea îmbunătățită a avionului de vânătoare va dispune de o cabină refăcută complet, cu cea mai modernă avionică. În afară de aceasta, avionul va primi motorul pentru etapa a doua de dezvoltare. Este planificat ca, în anul 2025, să înceapă producerea în serie a avionului Su-57 modernizat”, a menționat sursa.

Potrivit precizărilor acesteia, în cadrul proiectului Megapolis, avionul de vânătoare Su-57 va fi realizat în versiunea cu un singur loc.

Anterior, agenția Tass a anunțat că, pentru conducerea dronelor grele de atac de tip S-70 Okhotnik, se află în curs de dezvoltare și versiunea cu două locuri a avionului de vânătoare Su-57.

Avionul rusesc de generația a cincea de tip Su-57 este destinat pentru distrugerea tuturor categoriilor de ținte aeriene, terestre și maritime. Avionul va avea o viteză de croazieră supersonică, armamentele amplasate în interiorul fuselajului, acoperire de radiolocație (tehnologie stealth), precum și un complex nou de echipamente de bord.

Până la sfârșitul anului 2024, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse vor primi 22 de avioane de tip Su-57, iar până în 2028 numărul acestora va ajunge la 76 de unități. Primul avion de vânătoare de acest tip a fost livrat la trupe în anul 2020.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s