Încă un avion militar s-a prăbușit în Rusia. O aeronavă MiG-29 a căzut în Regiunea Astrakhan

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 19.08.2021, un avion de vânătoare de tip MiG-29 s-a prăbușit în Regiunea Astrakhan. Pilotul aeronavei și-a pierdut viața.

“Avionul a căzut într-o zonă nelocuită de pe teritoriul poligonului Ashuluk. Zborul a fost efectuat fără muniție la bord. Pilotul a decedat”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

Potrivit precizărilor militarilor ruși, avionul s-a prăbușit în timpul efectuării unui zbor planificat.

“Pentru stabilirea cauzelor accidentului, la locul catastrofei s-a deplasat o comisie a Comandamentului Principal al Forțelor Aerocosmice”, au menționat reprezentanții Regiunii Militare Sud.

Avionul de vânătoare MiG-29 (Fulcrum în clasificare NATO) este o aeronavă ușoară de generația a patra, dezvoltată la începutul anilor 1980. Potrivit datelor furnizate de RSK MiG, peste 1.600 de avioane de acest tip se află în prezent în exploatare în Rusia și în alte 25 de state ale lumii.

După anumite date, MiG-29 este unul dintre cele mai vândute avioane de vânătoare la export. În total, peste 800 de aeronave de acest tip au fost achiziționate de Forțele Aeriene din diverse țări.

În ultimii ani, avioanele de vânătoare MiG-29 au fost implicate în mai mult de 10 accidente aviatice, atât în Rusia, cât și în străinătate. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este vorba deja despre a treia catastrofă aeriană din luna august, în care este implicat un avion militar al Federației Ruse.

Mai întâi, un avion amfibie de tip Be-200 al Forțelor Navale ale Rusiei s-a prăbușit în munții din sud-estul Turciei, unde participa la stingerea incendiilor. Ulterior, în Regiunea Moscova, a căzut un prototip al avionului militar de transport Il-112B, în urma unei defecțiuni la unul dintre motoare.

Trebuie precizat faptul că în toate cele trei incidente, și-au pierdut viața toate persoanele aflate la bord: opt în primul caz, trei în al doilea și una în cel de-al treilea.

În analiza ultimului accident din Regiunea Astrakhan, experții militari ruși pornesc de la ideea unei defecțiuni tehnice. Însă, nu este exclusă nici ipoteza unei erori de pilotaj.

Probabil, avionul de vânătoare MiG-29, care s-a prăbușit în zona poligonului Ashuluk aparține Centrului 929 de stat pentru teste de zbor de pe aerodromul Akhtubinsk din Regiunea Astrakhan.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s