Desfășurare de forțe fără precedent: La exercițiul ruso-belarus “Vest-2021” vor participa aproximativ 200.000 de militari

foto

Prim-adjunctul șefului Direcției Principale Cooperare Militară Internațională din cadrul Ministerului rus al Apărării, general maior Yevgeny Ilyin, a declarat, pe 20.08.2021, că la exercițiul strategic comun al Rusiei și Belarusului Vest-2021 vor participa aproximativ 200.000 de militari.

“În total, la activitățile planificate în cadrul exercițiului pe teritoriile Rusiei și Belarusului vor lua parte până la 200.000 de militari, aproximativ 80 de avioane și elicoptere și până la 760 de unități de tehnică militară, inclusiv 290 de tancuri, 240 de instalații de artilerie și 15 nave”, a precizat Ilyin într-o declarație pentru postul de televiziune Zvezda.

Acesta a menționat că numărul maxim al participanților la exercițiu din unitățile militare care intră sub incidența Documentului de la Viena din anul 2011 nu va depăși 6.400 de militari.

Potrivit declarațiilor lui Ilyin, exercițiul Vest-2021 are un caracter pur defensiv și vizează perfecționarea trupelor pentru ducerea acțiunilor militare în condiții moderne, precum și creșterea interoperabilității dintre organele de conducere militară din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, Republicii Belarus și ale unor state aliate și prietene.

Exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Vest-2021 se va desfășura în perioada 10-16 septembrie. Pe lângă militarii din statul unional, la acesta vor participa contingente militare și observatori din state membre ale OTSC și Organizației de Cooperare de la Shanghai.

Surse: tvzvezda.ru, iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s