Trupele rusești din Transnistria se mișcă. Un batalion de infanterie moto a efectuat un marș de 50 de kilometri

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 06.09.2021, un batalion de infanterie moto aparținând Grupării operative de trupe ruse (GOTR) din Regiunea Transnistreană a Republicii Moldova a început efectuarea unei tabere de instrucție.

După ce au fost alarmați, aproximativ 350 de militari ai grupării au efectuat un marș pe o distanță de 50 de kilometri, cu 30 de unități de tehnică blindată și tehnică auto. În urma sosirii în raionul indicat, militarii au desfășurat tabăra de campanie. Personalul a amenajat tranșee și un parc pentru mașinile de luptă, o cantină, un punct medical și alte obiective necesare pentru asigurarea funcționării unității.

În timpul taberei de instrucție, batalionul de infanterie moto va desfășura o serie de exerciții tactice, precum și activități de protecție de radiații, chimică și biologică. O atenție specială va fi acordată cursurilor din cadrul programului de pregătire militară specială a contingentului rus pentru participarea la misiuni de menținere a păcii.

Ieșirea în teren a batalionului de infanterie moto se desfășoară în poligonul de tragere al GOTR și va dura o săptămână. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Forțele principale ale Grupării operative de trupe ruse (GOTR) din Regiunea Transnistreană a Republicii Moldova sunt reprezentate de două batalioane de infanterie moto, care se rotesc la șase luni, pentru îndeplinirea de misiuni de menținere a păcii.

Este posibil ca ieșirea în teren a batalionului de infanterie moto, care nu se află în misiune, să fie legată de începerea în zilele următoare a exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Vest-2021.

În condițiile în care reprezentanții Ucrainei au anunțat în mai multe rânduri că se tem de declanșarea unei invazii militare ruse pe timpul exercițiului ruso-belarus Vest-2021, în această perioadă, orice mișcare a trupelor rusești din Transnistria merită o atenție sporită.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s