Avioane de vânătoare MiG-29K și MiG-29KUB ale Flotei ruse de Nord au fost redislocate în Crimeea pentru antrenament

foto

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a informat, pe 08.10.2021, că piloți aparținând regimentului de aviație ambarcată au finalizat redislocarea din Regiunea Murmansk în Peninsula Crimeea pentru perfecționarea deprinderilor în cadrul antrenamentelor pe complexul terestru de testare și antrenament de aviație (NITKA).

Transferul de pe aerodromul Severomorsk-3 pe aerodromul Saki a durat mai multe zile, din cauza vremii nefavorabile pe traiectul de deplasare. În total, în Crimeea au fost redislocate mai multe avioane de luptă MiG-29K și de instrucție MiG-29KUB, precum și personal de zbor și tehnic.

Piloții avioanelor de vânătoare, cu grade de la locotenent major la locotenent colonel, își vor începe antrenamentele în cursul săptămânii viitoare, sub conducerea comandantului regimentului, locotenent colonel Vladimir Kokurin.

Anterior (în luna septembrie), pe simulatorul NITKA s-au antrenat pentru zboruri de la bordul portavionului piloți ai regimentului de aviație ambarcată al Flotei de Nord pe avioane de vânătoare Su-33. Pregătirea acestora a durat mai mult de o lună. În acest interval, pentru aterizarea pe puntea portavionului s-au antrenat șapte piloți, între care cinci piloți tineri ai aviației ambarcate. Aceștia au efectuat decolări cu avioanele Su-33 de pe trambulina navei și au aterizat independent pe simulator, cu ajutorul cablului de agățare a aeronavelor. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În cadrul Aviației navale a Flotei ruse de Nord sunt constituite două regimente de aviație de vânătoare ambarcată. Este vorba despre Regimentul 279 Aviație de Vânătoare, dotat cu avioane Su-33 și Su-25UTG, și Regimentul 100 Aviație de Vânătoare, în înzestrarea căruia se află aeronave de tip MiG-29K și MiG-29KUB.

Cele două regimente sunt dislocate pe aerodromul Severomorsk-3 și sunt destinate pentru îndeplinirea serviciului de luptă pe singurul portavion al Forțelor Navale rusești, Amiral Kuznetsov.

În prezent, portavionul este inactiv, fiind supus unui proces de reparații planificate. Se estimează că acesta va începe testele pe mare după reparații în anul 2023.  

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s