Nava rusească purtătoare de rachete Ingushetia revine la Sevastopol după ce a îndeplinit misiuni în Marea Mediterană

foto

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a informat, pe 15.10.2021, că nava mică purtătoare de rachete Ingushetia revine la Sevastopol din Marea Mediterană, unde a îndeplinit misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

“Echipajul navei mici purtătoare de rachete Ingushetia asigură transferul planificat al acesteia din Marea Mediterană în Marea Neagră, în punctul de dislocare permanentă. În prezent, nava se află în Marea Marmara și urmează să tranziteze Strâmtoarea Bosfor”, se arată într-un comunicat de presă al flotei preluat de agenția Tass.

Ingushetia a îndeplinit misiuni speciale în zona maritimă îndepărtată, începând din luna iulie. La începutul lunii octombrie, nava a fost înlocuită în misiune de nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek a FRMN.

După transferul în Marea Neagră, nava mică purtătoare de rachete Ingushetia va intra în compunerea unei grupări navale și va participa la activitățile programate în cadrul verificării finale a forțelor FRMN, la încheierea perioadei de instrucție de vară. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mică purtătoare de rachete Ingushetia aparține Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN.

Revenirea acesteia în Marea Neagră a fost confirmată și de sursele locale turcești de pe Twitter, care au publicat fotografii cu trecerea navei prin Strâmtoarea Bosfor.

foto 1

Ingushetia, care este dotată cu complexul de rachete Kalibr-NK, a petrecut în misiune 99 de zile.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s