Datorită utilizării unei noi rachete, complexele de coastă rusești de tip Bal vor distruge ținte la peste 500 de kilometri

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 19.10.2021, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că, după testarea unei noi rachete, complexele de rachete de coastă antinavă de tip Bal vor avea o bătaie dublă, de peste 500 de kilometri. În același timp, acestea vor putea să distrugă și ținte terestre.

“În cadrul testelor efectuate la una din flotele Federației Ruse, noua rachetă destinată complexelor de coastă de tip Bal și-a confirmat bătaia maximă de peste 500 de kilometri. De asemenea, datorită noului sistem de dirijare, racheta va putea fi întrebuințată și împotriva țintelor terestre”, a menționat sursa.

Potrivit precizărilor acesteia, noile posibilități ale complexelor de rachete de coastă Bal vor fi similare cu cele ale complexelor Bastion, care întrebuințează rachete de croazieră Onyks, dezvoltate de concernul NPO Mashinostroyenia.

În prezent, complexele de rachete de coastă de tip Bal folosesc rachete antinavă H-35 și H-35U, cu o bătaie de 120 și respectiv 260 de kilometri. De asemenea, acestea pot utiliza rachete modernizate H-35E, cu o bătaie de până la 300 de kilometri, care pot fi dirijate cu ajutorul dronelor. În cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse, acestea sunt folosite în tandem cu complexele de rachete de coastă Bastion. În timpul operației militare din Siria, acestea din urmă au fost întrebuințate pentru lovituri împotriva țintelor terestre.

Complexul de rachete de coastă Bal poate să lanseze la o singură salvă 32 de rachete. De asemenea, din completul acestuia fac parte alte 32 de rachete, care pot fi întrebuințate după reîncărcare. Complexul este capabil să întrerupă misiunile unei grupări navale mari a adversarului convențional sau a unui detașament de nave de desant ale acestuia. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Complexul de rachete de coastă de tip Bal a fost introdus în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse în anul 2008. În compunerea unui complex de acest tip se află un punct de comandă de conducere și comunicații, precum și până la patru instalații de lansare. Fiecare instalație de lansare dispune de opt rachete, amplasate în containere speciale. De asemenea, complexul dispune și de patru mașini de transport și reîncărcare, fiecare cu opt rachete, destinate pentru formarea celei de-a doua salve.

Complexul este amplasat pe șasiu MZKT-7930 cu mobilitate mare, fapt ce îi permite să ocupe poziții de tragere pe porțiuni de litoral neamenajat.

Probabil noua rachetă destinată complexului de tip Bal a fost testată în cadrul Flotei de Nord.

Introducerea acesteia în dotarea Forțelor Armate va afecta situația de securitate, inclusiv în Regiunea Mării Negre, unde Federația Rusă dispune de trei divizioane de rachete de acest tip. Două dintre acestea sunt dislocate pe litoralul Mării Negre, la Sevastopol și Anapa, iar al treilea pe litoralul Mării Caspice, în Republica Daghestan.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s