Avioane de sprijin americane au îndeplinit misiuni deasupra apelor neutre ale Mării Negre

0

Analiză remnmilitaryblog.com

Sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter au informat că, pe 02.11.2021, mai multe aeronave americane au îndeplinit misiuni deasupra apelor neutre ale Mării Negre. În regiune s-au aflat un avion de conducere în luptă și indicare a țintelor E-8C și două avioane-cisternă KC-135T.

Avionul de tip Boeing E-8C Joint STARS aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a decolat de la Baza Aeriană Ramstein din Germania. Aeronava, cu numărul de înregistrare 01-2005 și indicativul radio REDEYE8, a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.600 de metri, cu o viteză de circa 815 kilometri pe oră. Aceasta a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul României.

1

După ce a realimentat în aer de la un avion-cisternă KC-135T, avionul E-8C a îndeplinit misiuni într-un raion maritim situat la sud-est de Peninsula Crimeea.

2
3

Un avion-cisternă american de tip Boeing KC-135T Stratotanker a decolat, probabil, de la Baza Aeriană Mildenhall din Marea Britanie. Aeronava, cu numărul de înregistrare 60-0335 și indicativul radio LAGR673, a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.350 de metri. Aceasta a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul României. Ulterior, aeronava a realimentat în aer avionul de tip E-8C și a revenit în locul de dislocare permanentă.

 Un al doilea avion-cisternă american de tip Boeing KC-135T Stratotanker a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aeronava, cu numărul de înregistrare 59-1470 și indicativul radio QID682, a evoluat la o altitudine de aproximativ 6.700 de metri.

Avionul KC-135T a îndeplinit misiuni într-un raion maritim situat la est de Varna.

Probabil, cele trei avioane americane au desfășurat activități în cadrul operației militare navale, care a început recent în Marea Neagră și Marea Mediterană. Este posibil ca acestea să fi lucrat cu distrugătorul USS Porter aflat în regiune din 30 octombrie. 

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s