Complexe rusești de rachete de coastă au simulat distrugerea navelor de luptă ale adversarului în Marea Neagră

foto

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a informat că, pe 02.11.2021, echipaje ale complexelor de rachete de coastă Bal și Bastion dislocate în Crimeea au desfășurat un exercițiu privind distrugerea navelor de luptă ale adversarului convențional.

“Echipaje ale complexelor mobile de rachete de coastă Bal și Bastion din compunerea marii unități de rachete și artilerie a FRMN au participat la un exercițiu privind distrugerea unei grupări navale a adversarului convențional în acvatoriul Mării Negre”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agenția Tass.

Echipajele complexelor de rachete de coastă dislocate în Crimeea au efectuat un marș în raioanele de poziție, unde au efectuat amenajări genistice și au camuflat tehnica de luptă. După descoperirea țintelor navale de la suprafața apei, militarii ruși au efectuat identificarea acestora și le-au preluat pentru escortă. Ulterior, au îndeplinit algoritmi privind executarea unor atacuri sincronizate cu rachete asuora grupării navale a adversarului. Lansările de rachete antinavă s-au făcut sub formă electronică (fără trageri reale).

Rolul țintelor de suprafață a fost jucat de nave de luptă și auxiliare din compunerea FRMN.    

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul cu participarea complexelor de rachete de coastă din Crimeea s-a desfășurat pe fondul prezenței în Marea Neagră a distrugătorului american Porter, care va fi urmat în scurt timp și de nava de comandament USS Mount Witney.

Probabil, aceasta este una dintre măsurile de răspuns ale Federației Ruse la creșterea prezenței navale a SUA și NATO în acvatoriul Mării Negre.

Complexele mobile de rachete de coastă Bal și Bastion aparțin Brigăzii 15 Rachete și Artilerie de Coastă – Sevastopol din compunerea Corpului 22 Armată – Simferopol al FRMN. Brigada dispune de două divizioane dotate cu complexe mobile Bastion, un divizion cu complexe mobile Bal și un divizion cu complexe staționare Utes.

FRMN mai dispune de o brigadă similară dislocată și pe litoralul Ținutului Krasnodar. Este vorba despre Brigada 11 Rachete și Artilerie de Coastă – Anapa, în compunerea căreia se află un divizion înzestrat cu complexe Bastion, un divizion cu complexe Bal și un divizion cu complexe de artilerie Bereg.  

Surse: tass.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s