Nave de luptă și auxiliare ale FRMN se deplasează către Siria, urmând să îndeplinească misiuni în Marea Mediterană

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse locale turcești de pe Twitter au informat că, pe 07.11.2021, mai multe nave de luptă și auxiliare aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au tranzitat Strâmtoarea Bosfor, în direcția Mării Mediterane.

Potrivit planului de rotație a forțelor din cadrul Grupării navale operative aparținând Forțelor Navale ale Federației Ruse, în perioada următoare, acestea vor îndeplini misiuni în portul Tartus din Siria și în estul Mării Mediterane.

4

Prima navă care a trecut prin Strâmtoarea Bosfor a fost dragorul Viceamiral Zakharin (număr de bordaj 908) aparținând Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk.

3

La aproximativ o oră după acesta, prin strâmtoare au trecut împreună vedeta antidiversiune Kadet (clasa Gracionok) și remorcherul de salvare MB-304.

2

Rusia menține pe baze permanente în Marea Mediterană o escadră formată din aproximativ 15 nave de luptă și auxiliare, în special din cadrul FRMN, dar și de la Flota din Marea Baltică sau Flota de Nord.

De regulă, în cadrul acesteia se află patru sau cinci platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr, între care două submarine și două sau trei nave de suprafață. În prezent, în Marea Mediterană se află fregata Amiral Grigorovici, submarinele Stary Oskol și Krasnodar, nava de patrulare Dmitry Rogachev și nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek.

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s