Avioane de vânătoare rusești au simulat distrugerea navelor de luptă ale adversarului deasupra Mării Negre

1

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 24.11.2021, echipaje ale avioanelor de vânătoare Su-27SM3 și Su-30M2 din compunerea marii unități de aviație mixtă a Regiunii Militare Sud din Ținutul Krasnodar au efectuat zboruri de instrucție și antrenament deasupra acvatoriului Mării Negre.

“În timpul activităților, piloții avioanelor de vânătoare moderne au îndeplinit misiuni de respingere a atacului adversarului aerian asupra unei baze militare navale și de executare a unui atac aerian de răspuns asupra adversarului convențional, în cooperare cu forțe ale FRMN”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agenția Interfax.

Potrivit reprezentanților Statului major al FRMN, în timpul îndeplinirii misiunilor de instrucție și luptă, echipajele avioanelor și-au perfecționat deprinderile privind efectuarea figurilor complexe de pilotaj, tacticile de interceptare și atac asupra țintelor aeriene, precum și capabilitățile de contracarare a mijloacelor radioelectronice ale adversarului.

“Particularitatea zborurilor de instrucție și antrenament a constat în efectuarea de către echipajele avioanelor de vânătoare a acțiunilor comune în timpul executării atacurilor asupra țintelor navale ale adevrsarului”, au menționat reprezentanții FRMN.

La activitățile de pregătire pentru luptă au participat aproximativ 10 echipaje ale avioanelor de vânătoare și nave din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN, între care nava de patrulare Vasily Bykov și navele mici antisubmarin Kasimov și Yeisk. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: La exercițiu au participat avioane de vânătoare din cadrul Regimentului 3 Aviație de Vânătoare – Krymsk din cadrul Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don. În compunerea regimentului se află două escadrile dotate cu avioane de vânătoare de tip Su-27, în diferite versiuni, între care 13 aeronave modernizate Su-27SM3, și o escadrilă cu opt avioane Su-30M2.

În ultima perioadă, forțele Regiunii Militare Sud se concentrează pe respingerea unor atacuri aeriene și maritime din direcția Mării Negre.

Acest lucru se datorează creșterii prezenței în zonă a navelor de luptă și bombardierelor strategice americane și din alte state membre NATO, care sunt dotate cu rachete de croazieră de diferite tipuri.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s