Lunetiștii din vestul Federației Ruse desfășoară exerciții în regiunile de la granița cu Ucraina

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 02.12.2021, că subunități de lunetiști din compunerea structurilor unei armate de arme întrunite au început desfășurarea unor exerciții de amploare în Regiunile Voronezh, Belgorod, Bryansk și Smolensk.

“Militarii subunităților de lunetiști aparținând armatei de arme întrunite a Regiunii Militare Vest au trecut la executarea unor exerciții de amploare în cadrul unor convocări de pregătire desfășurate în Regiunile Voronezh, Belgorod, Bryansk și Smolensk. La acestea participă peste 700 de militari”, se arată într-un comunicat de presă al regiunii, preluat de agenția Tass.

Potrivit reprezentanților militari ruși, lunetiștii vor urma un curs de pregătire specială, tactică și de foc. Aceștia vor acumula cunoștiințe teoretice și le vor aplica în practică, întrebuințând complexe de cercetare, conducere și comunicații de tip Strelets. În plus, este planificată pregătirea și camuflarea pozițiilor de tragere, strudierea tehnicilor speciale de contracarare a lunetiștilor adversarului convențional și executarea tragerilor asupra unor ținte aflate la distanța maximă, în baza datelor meteorologice și balistice deținute. De asemenea, lunetiștii vor desfășura activități în contact strâns cu grupele de cercetare ale adversarului, inclusiv lupta corp la corp și lupta împotriva blindatelor ușoare.

În timpul exercițiilor, vor fi folosite puști cu lunetă SVD, SVD-M și SVD-K, precum și puști cu lunetă de calibru mare ASVK. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ținând cont de faptul că în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse noul an de instrucție abia a început pe 01 decembrie, desfășurarea unor activități de o asemenea amploare în această perioadă este atipică.

Nu ar fi exclus faptul ca acestea să aibă legătură cu pregătirea unei eventuale operații militare împotriva Ucrainei, în care subunitățile de lunetiști ar putea să joace un rol foarte important.

Participanții la exerciții aparțin unor structuri ale Armatei 20 arme întrunite – Voronezh a Regiunii Militare Vest, care are în zona de responsabilitate toată frontiera cu Ucraina din vestul Federației Ruse. Marile unități și unitățile militare ale armatei sunt dislocate în Regiunile Voronezh, Belgorod, Bryansk, Kursk, Smolensk și Moscova.

Principalele mari unități ale armatei sunt Divizia 3 Infanterie Moto – Valuyki din Regiunea Belgorod și Divizia 144 Infanterie Moto – Yelnya din Regiunea Smolensk. Regimentele de infanterie moto și de tancuri din compunerea acestora au în organică subunități de lunetiști, respectiv plutoane și companii.

Probabil, în cazul unei intervenții militare împotriva Ucrainei, dispozitivul militar care va acționa din vestul Federației Ruse va fi format în jurul Diviziei 3 Infanterie Moto. Unul dintre punctele de dislocare de bază al diviziei, din localitatea Valuyki se află la numai 27 de kilometri de frontiera ucraineană.

Atât în primăvara acestui an, cât și în ultimele săptămâni, când partea rusă a concentrate trupe la granița cu Ucraina, imaginile din satelit apărute pe rețelele de socializare au semnalat prezența în apropierea localității Valuyki a unor tabere extinse cu tehnică militară.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s