Versiunea pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi livrată trupelor ruse începând din anul 2025

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 04.12.2021, citând o sursă din mediul militar, că versiunea pentru submarin a noii rachete hipersonice Zircon va fi introdusă în dotarea Forțelor Navale în anul 2025, odată cu livrarea primei platforme purtătoare, respectiv submarinul nuclear Perm (Proiect 885M), aflat în prezent în construcție.

“Testele de stat ale rachetei Zircon pentru submarine vor fi încheiate orientativ în anul 2025. Este planificat ca la acest termen să fie introduse în înzestrarea Forțelor Navale atât rachetele, cât și prima platformă purtătoare a acestora, submarinul nuclear Perm”, a precizat sursa.

Anterior, agenția Tass a informat că, după cele două lansări reușite efectuate în luna octombrie a acestui an, testele constructive de zbor ale rachetei hipersonice Zircon vor fi reluate în anul 2024, de la bordul submarinului Perm. După cum este planificat, submarinul Perm, al cincelea submarin Proiect 885/885M, va fi prima platformă purtătoare a rachetelor hipersonice Zircon. În prezent, la Șantierul Naval Sevmash, parte a Corporației întrunite constructoare de nave (OSK) se află în construcție șase submarine Proiect 885M. Ptimele submarine ale Proiectelor 885 și 885M, Severodvinsk și Kazan, se află deja în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse. Cel de-al treilea submarin de acest tip, primul submarin din producția de serie Proiect 885M, Novosibirsk, va finaliza testele și va fi livrat Forțelor Navale până la sfârșitul acestui an.

De asemenea, reprezentanții ruși au anunțat că primele două lansări ale rachetei hipersonice Zircon de la bordul submarinului Severodvinsk, au deschis calea pentru efectuarea testelor de stat ale rachetei de pe o platformă purtătoare de suprafață. După această dată, fregata Amiral Gorshkov a Flotei de Nord a efectuat deja două lansări ale rachetei hipersonice Zircon din Marea Albă.

Potrivit declarațiilor președintelui rus, Vladimir Putin, din 30 noiembrie, noua rachetă hipersonică Zircon destinată navelor de suprafață va fi introdusă în dotarea Forțelor Navale la începutul anului 2022. După cum a precizat șeful statului rus, testarea acesteia s-a desfășurat deja cu succes.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s