Presa ucraineană: Moscova și Washingtonul s-au înțeles, iar Kievul nu s-a ales cu nimic

foto

Publicația ucraineană Strana.ua a informat, pe 08.12.2021, despre discuțiile închise purtate în regim de videoconferință între președinții Federației Ruse și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden. Concluzia autorilor ucraineni a fost că, în urma negocierilor, care au durat peste două ore, Statele Unite și Rusia au obținit ceea ce și-au dorit, iar Ucraina a rămas din nou fără nimic.

După convorbirile din 07 decembrie purtate cu ușile închise între Putin și Biden, ambele părți au emis comunicate de presă în care au informat despre ceea ce s-a discutat în cadrul întâlnirii. Așa cum era de așteptat, principalul subiect al conversației a fost reprezentat de Ucraina, respectiv acordurile de la Minsk, extinderea NATO și escaladarea situației de către Rusia.

Potrivit autorilor articolului, Biden și Putin s-au înțeles, în sfârșit, și asupra gazoductului Nord Stream 2. Deși acest lucru nu a rezultat din declarațiile serviciilor de presă ale președinților SUA și Federației Ruse, el s-a reflectat deja în alte documente. Astfel, imediat după negocieri, din bugetul apărării al SUA au dispărut mai multe articole referitoare la impunerea de sanțiuni la adresa Nord Stream 2, a anturajului lui Putin și la datoria națională a Rusiei.

După cum se remarcă în articolul ediției ucrainene, lucrul cel mai dureros pentru Kiev constă în refuzul SUA de a sancționa gazoductul. De fapt, publicația susține că Washingtonul a dat undă verde pentru Nord Stream 2. În opinia autorilor, Washingtonul și Moscova au pus în scenă o piesă bine regizată, la finalul căreia participanții au primit tot ce și-au dorit.

Astfel, Joe Biden va primi titlul de creator de pace pentru oprirea invaziei asupra Ucrainei, Putin va lansa liniștit Nord Stream 2, iar Kievul rămâne din nou fără nimic. Acesta este principalul rezultat al negocierilor, după cum apreciază autorii articolului din Strana.ua.  

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s