Avioane militare americane au îndeplinit noi misiuni de tip ISR deasupra apelor neutre ale Mării Negre

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 10.12.2021, deasupra Mării Negre s-au aflat din nou trei avioane militare americane. Este vorba despre un avion de cercetare radioelectronică de tip RC-135U, un avion de patrulare antisubmarin P-8A și un avion-cisternă KC-135.

Avionul Boeing RC-135U Rivet Joint a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava, cu numărul de bord 64-14849 și indicativul radio HOMER51, a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.135 de metri, cu o viteză de circa 885 de kilometri pe oră.

2

Aeronava americană a îndeplinit misiuni specifice, efectuând mai multe treceri de-a lungul litoralului Ținutului Krasnodar, la sud de Strâmtoarea Kerci, precum și la sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea. Aceasta s-a apropiat la o distanță de 20 de kilometri de frontiera maritimă a Federației Ruse, la sud-vest de Sevastopol.

Avionul Boeing P-8A Poseidon a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula Sicilia. Aeronava, cu numărul de înregistrare P-8 NOREG, a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 4.725 de metri, cu o viteză de circa 505 kilometri pe oră.

4

Avionul a vizat Baza Navală – Novorossiysk de pe teritoriul Ținutului Krasnodar, precum și obiective militare rusești din Peninsula Crimeea. Acesta a fost interceptat deasupra Mării Negre de un avion de vânătoare rusesc de tip Su-30.

Avionul Boeing KC-135R Stratotanker a decolat de la Baza Aeriană Mildenhall din Marea Britanie. Aeronava, cu numărul de bord 62-3540 și indicativul radio LAGR782, a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul României. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.610 metri, cu o viteză de circa 730 de kilometri pe oră. Avionul a asigurat realimentarea în aer a aeronavei RC-135U.

3

Probabil, misiunile de tip ISR (IntelligenceSurveillanceReconnaissanceau fost efectuate în sprijinul distrugătorului american USS Arleigh Burke, care se află în Marea Neagră din 25 noiembrie. De asemenea, acestea vizează și prezența trupelor militare rusești în Regiunea Mării Negre.

Trebuie precizat faptul că, începând din 03.12.2021, avioane americane, franceze și britanice s-au aflat zilnic deasupra Mării Negre.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s