Rusia a finalizat testarea dronelor-kamikaze “Kub” și anunță introducerea acestora în dotarea trupelor

foto

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 16.12.2021, citând surse apropiate Ministerului Apărării, că în Rusia au fost finalizate testele de stat ale dronelor kamikaze Kub, care s-au încheiat cu rezultate pozitive.

“Noul tip de dronă de atac a fost recomandat pentru introducerea în dotarea Forțelor Armate ale Federației Ruse”, a menționat una dintre surse.

Potrivit precizărilor acesteia, livrarea în serie la trupe a dronelor-kamikaze de tip Kub va începe în anul 2022.

Noile drone sunt capabile să zboare mult timp în zona țintei vizate, în regim de căutare, iar după găsirea acesteia să o distrugă cu ajutorul unui proiectil dirijat aer-sol.

Dronele de tip Kub au fost dezvoltate de compania ZALA Aero, parte a concernului Kalashnikov, și poartă un focos de trei kilograme. Acestea au forma caracteristică unei aripi largi și sunt deplasate cu ajutorul unui motor electric cu elice. Autonomia de zbor este de 30 de minute, iar viteza de 130 de kilometri pe oră.

Noile aparate de zbor fără pilot au o precizie ridicată și sunt ghidate de imaginea video de la camera din dotare. Acestea pot fi lansate în secret, fiind foarte silențioase și ușor de operat.

Potrivit surselor deschise, armata rusă a întrebuințat drone Kub în Siria pentru a lovi poziții ale teroriștilor. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Concernul Kalashnikov urmează să producă două tipuri de drone-kamikaze, respectiv Kub și Lancet (în versiunile Lancet-1 și Lancet-3) pentru dotarea trupelor ruse.

În paralel, dezvoltă și versiunea pentru export a dronei Kub, respectiv Kub-E, pentru care reprezentanții ruși afirmă că există cerere în statele din Orientul Mijlociu. Trebuie precizat faptul că drona Kub a fost prezentată la expoziția de tehnică militară IDEX din Emiratele Arabe Unite în urmă cu doi ani.

Dronele-kamikaze Kub și Lancet sunt practic proiectile care efectuează un zbor controlat continuu deasupra câmpului de luptă și explodează la atingerea țintei. Acestea sunt proiectate pentru angajarea de ținte terestre la distanțe de până la 40 de kilometri. 

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s