Nava purtătoare de rachete “Tsiklon” destinată Flotei ruse din Marea Neagră a executat primele trageri de artilerie

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 20.12.2021, nava mică purtătoare de rachete Tsiklon a executat primele trageri de artilerie, într-un poligon maritim din Marea Neagră, în cadrul testelor de stat.

În timpul ieșirii pe mare, echipajul navei, împreună cu echipa de predare a societății producătoare, a executat trageri cu instalațiile de artilerie de la bord în regim normal, precum și la unghiuri maxime de rotație și înclinare, asupra unor ținte maritime, de coastă și aeriene.

Pe parcursul tragerilor, a fost efectuată reglare instalațiilor și coordonarea cu echipamentele sistemelor de conducere a armamentelor aflate la bordul navei.

Nava mică purtătoare de rachete Tsiklon din clasa Karakurt are în dotare un complex universal de rachete Kalibr-NK, o instalație de artilerie AK-176MA, un complex de rachete antiaeriene Pantsir-M, precum și mitraliere de calibru mare. Distanța de navigație a navei este de 2.500 de mile, iar autonomia de 15 zile. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mică purtătoare de rachete Tsiklon este prima navă Proiect 22800 din clasa Karakurt destinată Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

Aceasta a fost adusă de la Novorossiysk la Sevastopol pe 11 decembrie, pentru finalizarea testelor de stat.

Nava urmează să fie introdusă, până la sfârșitul anului, în dotarea Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN.

În următorii doi ani, în compunerea FRMN vor fi introduse cel puțin cinci nave mici purtătoare de rachete Proiect 22800. În 2022 este planificată livrarea navelor Askhold și Amur, iar în 2023 FRMN va primi navele Tucha și Taifun. 

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s