Avioane americane P-8A Poseidon patrulează în Marea Mediterană la începutul noului an

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram au informat că, în dimineața zilei de 01.01.2022, două avioane de patrulare antisubmarin de tip P-8A Poseidon aparținând Forțelor Navale ale SUA au decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula Sicilia (Italia).

Aeronavele au îndeplinit misiuni specifice în estul Mării Mediterane, în special, la sud de Insula Cipru.

2

Probabil, acestea au vizat mijloacele navale rusești, care se află în tranzit sau care îndeplinesc misiuni permanente în regiune.

3

În prezent, Gruparea navală operativă a Forțelor Navale ale Federației Ruse din portul sirian Tartus și estul Mării Mediterane include peste 10 nave de luptă și auxiliare, în special din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN). Între altele, este vorba despre fregata Amiral Grigorovici, nava de patrulare Dmitry Rogachev, nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek și dragorul maritim Vladimir Zakharin. De asemenea, în regiune se află și două submarine ale FRMN, respectiv Stary Oskol și Rostov pe Don.

Trebuie remarcat faptul că escadra rusească include în acest moment cinci platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr.

De asemenea, în Marea Mediterană se află în tranzit spre Marea Neagră încă trei nave și un submarin, care efectuează un marș interflote din Marea Baltică. Este vorba despre noul dragor Gheorgi Kurbatov și nava de asigurare logistică Vsevolod Bobrov, precum și de submarinul Novorossiysk, însoțit de remorcherul de salvare Salvator Vasily Bekh.

4

În ultima zi a anului trecut, submarinul și remorcherul se aflau la sud de Sicilia. 

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s