Toma necredinciosul este ucrainean: Rusia nu are armata despre care vorbește Putin la conferințele de presă

1

Într-un articol scris pentru publicația Glavred, expertul militar ucrainean, colonel Oleg Zhanov, a menționat că Rusia nu va ataca Ucraina prea curând, pentru că nu dispune de armata necesară pentru a face acest lucru. Articolul a fost preluat de către portalul rusesc topwar.ru și publicat pe 02.01.2022.

Expertul militar ucrainean a ajuns astfel la concluzia că, în pofida afirmațiilor făcute în mass-media occidentale, Rusia nu va ataca Ucraina în perioada următoare. În opinia sa, partea rusă nu dispune de o armată capabilă să efectueze un atac.

Oleg Zhanov l-a menționat în articolul său și pe președintele rus, Vladimir Putin, care în tot acest timp a declarat că armata Rusiei este capabilă să facă acest lucru.  

În articolul scris pentru presa ucraineană, Zhanov se bazează pe evenimentele mondiale recente și îi asigură pe cetățenii ucraineni că acum Rusia nu este pregătită pentru un atac asupra Ucrainei. Cel puțin, nu în viitorul apropiat. Mai târziu, în vara acestui an, ar putea exista o posibilitate.

Expertul a explicat escaladarea situației prin confruntarea dintre Rusia și SUA, precum și prin faptul că Washingtonul folosește Ucraina ca pe un instrument de presiune asupra Moscovei.

“Această escaladare este mai degrabă un joc politic între SUA și Rusia, în care Ucraina este doar un instrument”, a afirmat Zhanov.

Potrivit precizărilor sale, Rusia nu va trece “mâine” la o ofensivă împotriva Ucrainei, deoarece Moscova nu a format o grupare de trupe de atac pentru acest lucru. Pe de altă parte, după cum a menționat expertul ucrainean, SUA nu au puterea să oprească Rusia. Cu toate acestea, în opinia sa, Rusia nu are nici arme și nici echipamente noi, așa cum a afirmat Putin în repetate rânduri. Toate declarațiile președintelui rus despre achiziționarea de arme noi sunt minciuni. Moscova renunță la programele sale militare.

“Putin nu are acea armată despre care vorbește la conferințele de presă. Rusia pur și simplu nu are cu ce să lupte”, a concluzionat expertul ucrainean. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Din păcate, declarații de genul celor făcute de “expertul” ucrainean nu sunt singulare. Mențiuni la fel de rupte de realitate au fost făcute în trecut de persoane cu funcții foarte înalte în cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei. Iresponsabilitatea acestor oameni ar putea aduce războiul mai aproape de frontierele României.

Din fericire, se pare că soarta regiunii va fi decisă în cele din urmă la niveluri mai înalte, inclusiv prin implicarea unor organizații și instituții internaționale.    

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s