Pe fondul negocierilor cu SUA și NATO, Rusia desfășoară exerciții intense la frontiera cu Ucraina

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 12.01.2022, că peste 10.000 de militari, în compunerea unor grupuri tactice de nivel batalion, exersează metode noi de ducere a acțiunilor de luptă, în poligoane din sudul țării.

“Peste 10.000 de militari, în compunerea unor grupuri tactice de nivel batalion ale marilor unități de infanterie moto, precum și în cadrul subunităților Trupelor de Apărare de Coastă ale Flotei din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică au trecut la desfășurarea primelor activitități din noul an, în poligoanele de arme întrunite. Grupurile tactice de nivel batalion vor exersa metode noi de ducere a acțiunilor de luptă, în compunerea sistemelor de cercetare și foc sau de atac”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Tass.

Pe timpul activităților, vor fi antrenate grupuri tactice mobile de combatere a dronelor, de mascare cu aerosoli, precum și de contraacțiune radiolelectronică.

Întărirea coeziunii în luptă între plutoanele de infanterie moto și tancuri, precum și a bateriilor de artilerie este exersată în peste 20 de poligoane de arme întrunite din sudul Federației Ruse, precum și din Abhazia, Armenia și Osetia de Sud.

Cu o zi înainte, pe 11 ianuarie, și reprezentanții Regiunii Militare Vest au anunțat faptul că aproximativ 3.000 de militari au început executarea unor exerciții cu trageri de luptă, în patru regiuni din vestul Federației Ruse.

“Circa 3.000 de militari aparținând unei armate de arme întrunite a Regiunii Militare Vest au trecut la desfășurarea unor activități de pregătire pentru luptă în poligoane din Regiunile Voronezh, Belgorod, Bryansk și Smolensk. La acestea sunt implicate aproximativ 300 de unități de tehnică de luptă, între care tancuri T-72B3 și mașini de luptă ale infanteriei BMP-2”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

Potrivit informațiilor prezentate de militarii ruși, diviziile de infanterie moto din Regiunile Belgorod și Smolensk au început anul 2022 cu executarea unor exerciții tactice de specialitate.

“Fiecare subunitate va efectua o serie de manevre, care se vor finaliza cu desfășurarea unei lupte de antrenament, cu trageri reale. Echipajele mașinilor de luptă ale infanteriei BMP-2 și tancurilor T-72B3 își vor perfecționa deprinderile în executarea acțiunilor comune și vor lovi ținte ce vor simula forța vie și tehnica de luptă a adversarului. Acestea vor fi amplasate la distanțe de până la 1.200 de metri”, au concluzionat reprezentanții Regiunii Militare Vest. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În condiții normale, aceste activități de pregătire pentru luptă, care se desfășoară în proximitatea frontierelor Ucrainei, ar putea fi considerate acțiuni obișnuite ale trupelor ruse, în perioada de instrucție de iarnă.

Numai că, ele căpătă o conotație specială, ținând cont de faptul că au loc în contextul în care, în aceste zile, sunt planificate negocieri între reprezentanții Rusiei, SUA și NATO, în timpul cărora sunt abordate și subiecte ce vizează Ucraina în general și situația de la frontiera comună cu Rusia în special.

În același timp, surprinde faptul că activitățile se desfășoară în compunerea grupurilor tactice de nivel batalion. În mod normal, în etapa actuală a perioadei de instrucție de iarnă, acestea ar trebui să aibă loc la nivel echipă, echipaj sau pluton.

Trebuie precizat faptul că grupul tactic de nivel batalion reprezintă structura tactică principală pe care trupele ruse ar trebui să o folosească în timpul unei eventuale intervenții militare pe teritoriul Ucrainei. 

Surse: militarynews.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s