Unde sunt trupele ruse din Extremul Orient?

0

Analiză remnmilitaryblog.com

În aceste zile, în Federația Rusă se petrece un fenomen cu totul și cu totul neobișnuit. Vineri, pe 14.01.2022, Ministerul rus al Apărării a anunțat începerea unei verificări inopinate asupra nivelului de pregătire pentru luptă al Trupelor din Regiunea Militară Est. În mod normal, anunțul ar fi trebuit să fie urmat de o avalanșă de informații privind alertarea trupelor, deplasarea acestora în poligoane și începerea unor exerciții de control, cu trageri de luptă.

Ce s-a întâmplat în ultimele trei zile în Extremul Orient rus? Absolut nimic (la nivel oficial). Pe 15, 16 și 17 ianuarie, reprezentanții militari ruși nu au comunicat nicio informație despre activitățile din Regiunea Militară Est. Adică este “o tăcere radio și tv” absolută.

În schimb, pe rețelele de socializare, a fost dat peste cap mersul trenurilor. Pe Twitter și Telegram este o abundență de garniture feroviare încărcate cu tehnică militară. Sursele spun că acestea se deplasează în proximitatea frontierei cu Ucraina, adică la o distanță de aproximativ 7.500 de kilometri.

1

Între altele, este semnalată redislocarea din est în vest a două brigăzi de rachete Iskander-M (103 și 107), precum și a unor subunități aparținând Infanteriei Marine a Flotei din Oceanul Pacific.

2
3

Este posibil așa ceva? Până acum nu s-a mai văzut. Este adevărat că nici Rusia nu s-a mai pregătit efectiv pentru un război cu NATO. Așa că se poate orice. 

Apropo. Sursele oficiale rusești numără avioanele care se întorc din Kazahstan cu trupele care au participat la misiunea de menținere a OTSC! 

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s